Hamilton pakt de pole in Spanje

Weinig nieuws onder de Spaanse zon wat betreft P1 en P2. Lewis Hamilton was de snelste met net achter zich Valtteri Bottas, het verschil tussen beide heren was slechts 0,059s.

Max Verstappen kon niet anders dan opnieuw de schade te beperken, hij eindigde op P3 met een achterstand van 0,708s. De Nederlander hield beide Racing Point wagens achter zich met Sergio Perez op plaats vier en Lance Stroll op de vijfde stek.

Lewis Hamilton: “Dit is een geweldig resultaat voor het team en ik ben iedereen dankbaar dat ze blijven pushen. We hebben van de ene op de andere dag een paar dingen veranderd, een goede stap voorwaarts gemaakt en ik was best tevreden met mijn eerste ronden in elke kwalificatiesessie. De eerste ronde van Q3 was erg solide, maar er was nog wat ruimte voor verbetering. Maar mijn tweede ronde was niet bepaald geweldig en ik kon gewoon niet sneller gaan. Uiteindelijk was het heel dichtbij met Valtteri daarbuiten, hij houdt me scherp en elke milliseconde telt. Morgen wordt een uitdaging, aangezien het racescenario totaal anders is. Over een enkele ronde lijken we het voordeel te hebben, maar het racetempo van Red Bull ziet er sterk uit en de afdaling naar bocht 1 is erg lang, dus ik verwacht een zware strijd.”

De uitslag van de kwalificatie kan je HIER bekijken.

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws