Marc Goossens en Dylan Derdaele in NWES bij Caal Racing

De ‘NASCAR Whelen Euro Series’ start het uitgestelde seizoen volgende maand op 12 en 13 september in het Italiaanse Vallelunga en daar zien we zowel Marc Goossens als Dylan Derdaele aan de start verschijnen.

Beide piloten aan het Belgische publiek voorstellen is in feite overbodig. Aan ervaring geen gebrek en dus gaan Marc en Dylan resoluut voor de prijzen in zowel de EuroNASCAR PRO en de EuroNASCAR 2 en dit in een wagen van CAAL Racing, nl. de #98 Ford Mustang.

In 2016 debuteerde Marc Goossens in de NWES en ondanks het feit dat hij niet elke wedstrijd aan de start stond eindigde hij maar liefst 13 keer op het podium en dit in 34 races.

Foto met dank aan ‘NWES’.

“Aanvankelijk was het de bedoeling dat ik een wagen zou delen met Sven Van Laere, maar we weten allemaal dat dit jaar geen normaal jaar is. Covid-19 dwarsboomde menig plan en nu hebben Dylan en ik besloten om onze krachten te bundelen. Met CAAL Racing zijn we dan tot een overeenkomst gekomen. Ik heb eigenlijk vaak tegen hen geracet, maar net zoals Belgium Racing is ook CAAL Racing een team met een uiterst gezellige familiale sfeer en daarom ben ik er vrij zeker van dat we ons er goed gaan voelen,” besluit Marc.

Dylan Derdaele reed zijn eerste race in het NWES op zijn thuiscircuit in Zolder en dit in 2018 met een plaats in de top 10. Ook in 2019 reed Dylan enkele races en ook daar finishte hij bij de tien eersten.

Foto met dank aan ‘NWES’.

“Samen met Marc hebben wij afgesproken dat ik dit seizoen best nog wat extra ervaring in het NWES bij elkaar rij en daarom start ik in de EuroNASCAR 2. Dat zal me helpen om een beter inzicht in de wagen te krijgen wat dan in de toekomst zijn vruchten moet gaan afwerpen,” besluit Dylan.

Maandag zakt het team af naar Vallelunga voor een testdag.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws