JBRegularityEvents zorgde voor veilige competitie

Enige tijd terug kregen we een mail binnen van Björn en Jens Vanoverschelde, twee klinkende namen in de regularitywereld en het brein achter JBRegularityEvents. In die mail stond te lezen dat we konden deelnemen aan een wedstrijd om de kneepjes van het regularity rijden meer in de vingers te krijgen. Het leuke eraan was dat je zelf kon kiezen wanneer je de wedstrijd reed. We hoefden niet lang na te denken en schreven ons meteen in!

We kregen het roadbook en de controlekaart doorgestuurd en de voorbereiding kon starten. We kozen voor de expert klasse, langere afstand en onder het motto een uitdaging meer of minder…

De rit op zich was in de omgeving van Doornik en werd verreden via prachtige landelijke wegen, geen idee dat het zo dicht bij huis ook mooi kan zijn. De route van de experten omvatte zeven RT’s met de nodige valstrikken achteraf gezien. En toegegeven op het einde van de rit, bovenop de Mont-Saint-Aubert, hadden we het gevoel dat we zeker goed hadden gereden. We hadden een aantal valstrikken ontdekt en het gaf ons een goed gevoel…tot vandaag de resultaten bekend werden gemaakt. (glimlach)
– RT1: perfect op tijd
– RT2: 3s te vroeg
– RT3: 1s te vroeg
– RT4: perfect op tijd
– RT5: 54s te vroeg
– RT6: 41s te vroeg
– RT7: 2s te vroeg

Resultaat: 22ste plaats algemeen maar met een heel goed gevoel terug kijkend op dit initiatief. Bij de uitslag die werd toegestuurd door de organisatie zat ook een complete uitleggids van iedere RT, op deze manier kunnen we leren van onze fouten. We konden dus perfect zien waar we de mist ingingen op RT5 en RT6. Al doende leert men en we kijken met volle goesting uit naar een volgende!

Voor alle info wat betreft JBRegularityEvents

Bedankt Björn en Jens!

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws