Ekström winnaar van de tweede manche in Zweden

Vandaag was het terug een strijd tussen Kristoffersson en Ekström, maar deze finale ging naar Mattias Ekström. Johan Kristofferssen eindigde tweede, maar had een 5 seconden penalty door de tracklimits te overschrijden en zakte weg naar P3. Een podium plaats was voor Kevin Hansen, hij werd met zijn Peugeot 208 tweede.

Tijdens de kwalificaties waren de overwinningen tweemaal voor Kristoffersson en één keer voor Ekström. Bakkerud had vandaag zijn Renault Megane Supercar wel richting de halve finale gezonden en dit als derde. KYB Team JC was duidelijk in vorm want ook Robin Larsson plaatste zich vlot voor halve finale. Het team GRX had waarschijnlijk meer verwacht van hun weekend zowel Timerzyanov, Grönholm als ook Szabo eindigde hun tweede manche in de halve finale.

Veel strijd in de halve finales

We zagen veel spektakel in de twee halve finales, zeker tussen Timerzyanov, Marklund en T.Hansen. Zij werden opgehouden door Bakkerud die pech had aan zijn Renault Supercar maat toch in staat was om de drie rijders twee ronden lang achter hem te houden om zo zijn plaats in de finale te verzekeren. Ook Timo scheider was terug op snelheid en mocht ook mee naar finale.

Het was terug een Volkswagen Polo en Audi S1 op rij één in finale, deze keer wel de Audi van Larsson na de winst in zijn halve finale. Beide vertrokken goed uit de startblokken, terwijl Ekström koos om direct te joker samen met K.Hansen. Dit bleek een goede keuze te zijn, want Kristoffersson verloor tijd door het duel met Larsson en zo kwam na Johans Joker ronde Mattias Ekström aan de leiding. P1 was voor de Zweed Ekström in eigen land. Kevin Hansen mocht mee op het podium op P2 en P3 was voor Kristoffersson. Robin Larsson had nog pech op het einde, hij werd vijfde na de sterke Timo Scheider. Andreas Bakkerud eindigde na problemen zesde, zijn teamgenoten bij Monster Energy GCK RX Cartel Doran kon zich opnieuw niet plaatsen in de top 12.

Kristoffersson blijft aan de leiding van het klassement. Ekström is nog niet zeker dat hij verder gaat doen of dit een eenmalig optreden was. KYB team JC staat met 92 punten eerste voor team Hansen. Volgende wedstrijd van het FIA World RX Championship is volgende week en bevat opnieuw een dubbele manche, ditmaal in Finland.

Ken Block eerste winnaar van Projekt E

In de finale kende Neubauer pech en zo was de overwinning voor Block, die met Neubauer toch een leuke strijd had in de kwalificaties. Natalie Barrett profiteerde ook en mocht als tweede op het podium, ze zag na iedere ronde haar tijden verbeteren. Ken Block was tevreden van zijn weekend en zei dat het team STARD al een heel goede basis van de elektrische supercar had gemaakt. Nu nog de juist setups vinden en verder door ontwikkelen.

RX2 kampioen 2019 wint Euro RX

Oliver Eriksson reed met zijn Ford Fiësta naar zijn eerste overwinning met een supercar. Andrea Dubourg was tweede voor Hedström. Tweede debutant Gundersen werd met de Audi S1 vierde. JB Dubourg reed niet zijn beste wedstrijd tijdens de finale en eindigde op P5 voor Tidemand in de Volkswagen Polo. We zagen dit weekend dat er veel piloten op dezelfde snelheid zaten, zo kan iedereen een gooi doen naar de titel. Op naar de volgende Euro RX manche.

 Photo credit: FIAWorldRallycross.com

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws