Eén jaar en 13 dagen later wint BMW terug in DTM

Op de Lausitzring werd afgelopen namiddag een heel klein beetje geschiedenis geschreven want Lucas Auer heeft in zijn BMW van het BMW Team RMR de zesde manche van het DTM-kampioenschap gewonnen, het was maar liefst één jaar en 13 dagen geleden dat BMW nog eens won. Niet alleen was de overwinning voor BMW, maar tevens ook de tweede plaats en dat heeft het merk te danken aan Timo Glock. Robin Frijns hield de eer voor Audi hoog, hij finishte derde.

En zo kwam er dus een einde aan de reeks opeenvolgende overwinningen (12) van Audi want het was van 10 augustus vorig jaar geleden voor BMW toen Marco Wittmann op Brands Hatch won.

Voor de vierde keer in zes races vertrok Robin Frijns op de pole en hij begon zijn race veelbelovend maar René Rast kwam korter en ging uiteindelijk over Frijns maar BMW nam iets later de de race in handen. Timo Glock leek lange tijd de overwinning binnen te halen, maar het was Auer die in de voorlaatste ronde voorbij Glock ging.

Robin Frijns reed net zoals in de eerste race naar het brons, de vierde plaats was er voor Jamie Green. Nico Müller besloot de top vijf met 0.011 seconden voor op rivaal Rast.

Foto’s met dank aan DTM.

Ook in deze race was de strategie voor de pitstop van cruciaal belang. In tegenstelling tot de eerste races gisteren, die op een natte baan startte, was het vandaag droog en wat aan de koele kant. Blijkbaar wist niemand precies hoe lang de de Hankook Control slicks zouden meegaan.

In het algemene klassement blijft Nico Müller riant aan de leiding met 133 punten, René Rast volgt op de tweede plaats met 97 punten, Robin Frijns heeft vijf punten minder.

Over twee weken wordt de vierde manche van het kampioenschap verreden op het circuit van Assen waar voor de eerste keer dit jaar publiek wordt toegelaten.

Hans
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Audi Quattro … inside the beast

Begin oktober trokken we richting Autoworld Brussels, meer bepaald naar de tentoonstelling over '40 jaar Audi Quattro'. In ons verslag van toen...

Alpine in de kleuren van Stesha Wellness maakt debuut tijdens WRC Ypres Rally

Voor Stefaan Prinzie en Sharon Vermeulen is het seizoen niet gelopen zoals gepland. Het koppel uit Houthulst had zowel plannen met de...

We wachten geduldig af …

Deze avond kwam de Vlaamse regering samen met als doel heel wat nieuwe maatregelen in het leven te roepen, zijnde bestaande maatregelen...

De VW Fun Cup maakt kalender voor 2021 bekend

Never give up! Ondanks de verplichte annulatie van de Belgian Autumn Races door de sluiting van het Circuit de Spa-Francorchamps, een gevolg...

SRT beleeft sterk weekend op eigen bodem in GT4 European series

Selleslagh Racing Team is ondertussen één van de vaste waarden van de GT4 European Series en met de Belgische manche dit weekend,...

De DTM in 2021 krijgt steeds meer vorm

Gisterenavond heeft ITR, de organisator van de DTM, bijkomende details gepubliceerd aangaande de regelgeving voor de races van volgend jaar.

Gerelateerd nieuws