Ott Tänak wint de generale repetitie in Estland

Na acht proeven tijdens de RedGrey Louna-Eesti Ralli mag Ott zich terecht winnaar noemen, hij won zeven proeven en reed zo een voorsprong van 13,7s bijeen op zijn dichtste achtervolger Kalle Rovanperä. Kalle was de enige die in staat was ook een snelste tijd op de tabellen te plaatsen. Laatste podiumplaats was voor Sébastien Ogier die 29s moest toegeven  op Ott.

Thierry Neuville kende geen probleemloze wedstrijd, hij eindigde vierde op 48,6s.
Thierry: “Het was een uitdagend weekend voor ons, heel wat problemen tijdens de openingsfase van de wedstrijd. Ook de nota’s waren niet goed, we namen geen risico’s door het feit dat we niet konden meestrijden voor de overwinning. We hebben wat afstellingen getest tijdens de wedstrijd wat goed is voor de WRC wedstrijd hier binnenkort.”

Elfyn Evans zijn wedstrijd eindigde met een stevige klapper tussen de bomen, het te diep aansnijden van een bocht was hier de ooraak van. Esapekka Lappi mocht de top vijf afsluiten in de Ford, echter wel op 1m46s.

De strijd om de R5 zege werd beslist op de laatste proef tussen Jari Huttunen en Nikolay Gryazin, de Fin won met 3,3s voorsprong. Grégoire Munster en Louis Louka behaalden een mooie achtste plaats in het R5 klassement.

EINDSTAND

Foto: Jaanus Ree Red Bull Content Pool

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws