Opnieuw wijziging in de WRC en ERC kalender

De geruchten waren er al, dit jaar geen rallywagens langs de Moezel of op de Pantzerplatte. De beslissing van de regering enige tijd terug om geen grote evenementen toe te laten deed de rally op de helling komen.

Alternatieven werden bekeken zoals enkel rijden op het militaire domein van de Pantzerplatte, helaas dus. De vraag is nu uiteraard of er opnieuw een andere wedstrijd zal toegevoegd worden aan de kalender.

Ook het ERC ziet een manche wegvallen, de Azoren Rally die zou verreden worden tijdens het weekend van 17 tot 19 september werd geannuleerd. De beslissing om de rally uit te stellen is te wijten aan het gebrek aan menselijke en materiële middelen om ervoor te zorgen dat deze plaatsvindt zonder de aanwezigheid van toeschouwers.

Dit zou de veiligheid van de deelnemers en belanghebbenden in het grootste evenement van de regio in gevaar kunnen brengen, evenals de volksgezondheid van de lokale bevolking.

Foto: McKlein Red Bull Content Pool

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws