Beperkt publiek toegelaten in Rally van de Monteberg

Gisterenavond liet de organisatie van de Monteberg Rally nog weten dat publiek vooralsnog niet toegelaten werd, maar daar is een niet veel later verandering in gekomen.

Via de Krant van West-Vlaanderen en Het Nieuwsblad vernemen we nu dat Minister van sport Ben Weyts gisteren het sectorprotocol ondertekende waardoor ook de gouverneur van West-Vlaanderen Carl Decaluwé terugkeert op zijn stappen. Maar het zou gaan om een beperkt publiek en met strenge voorwaarden. “Iedere bezoeker moet zich online registreren en die bezoeker mag slechts op één klassementsproef aanwezig zijn per dag. Ook het dragen van een mondmasker is verplicht en de sociale afstand moet gerespecteerd worden. Op die manier kunnen we gezondheid en het plezier van deze sport beiden garanderen,” vertelt Decaluwé in een artikel van Het Nieuwsblad.

Wanneer de organisatie merkt dat deze maatregelen niet worden nageleefd, kan men de klassementsproef stilleggen of de wedstrijd staken. Dit protocol is een nationaal protocol, wat goed nieuws zou kunnen betekenen voor de toekomst van de Belgische rallysport. Met de Aarova Rally, de Hemicuda, het WRC in Ieper en de Condroz in het vooruitzicht, zal dit weekend een cruciaal moment worden om de terugkeer van de rally’s in goede banen te leiden.

Margot Ureel
Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws