Deldiche Racing op eerste startrij

Afgelopen woensdag vierde Sam Dejonghe nog zijn 29ste verjaardag, gisteren mocht hij samen met teamgenoot Tom Boonen op het TT Circuit Assen de polepositie vieren. In de kwalificaties van de tweede manche van het seizoen werd aan het stuur van de #111 Deldiche Racing Norma M20 FCT een tijd van 1:35.012 op de tabellen gezet.

Ook de tweede plaats was uiteindelijk voor een Norma M20 FCT van Deldiche Racing met Thomas Piessens en Tim Verbergt. Team Longin, samen met Christoff Corten in de Krafft Racing Norma nam de derde plaats voor hun rekening, gevolgd door alweer een Norma, maar deze van Russel Racing by PK Carsport. Een vijfde Norma, nog eentje uit de ateliers van Deldiche neemt de vijfde plaats in beslag. De verschillen tussen P1 (1:35.012) en P5 (1:35.643) zijn bijzonder klein.

Op de zesde plaats zien we een eerste ‘niet Norma’, nl. de Wolf GB08 van Art Racing. De zesde en laatste Norma in het deelnemersveld, deze van T2 Racing, komen we tegen op de zevende stek.

Belgium Racing, eerste in Belcar 3, start morgen in de Lamborghini Super Trofeo op een achtste plaats. Twee Porsches, deze van Speedlover en de bolide van RED ANT Racing, beiden Belcar 2, maken de top 10 compleet.

Straks om 11.20 uur start in Assen de eerste race. 60 minuten later kennen we de winnaar. Zondag volgt de tweede race.

Foto met dank aan Sam Dejonghe (facebook).

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws