Met twee op P1

Sébastien Ogier en Esapekka Lappi waren deze avond in de eerste en bijzonder korte klassementsproef van de ‘WRC Rally Estonia’ even snel. Eén kilometer en 290 meter, langer was de bochtige proef Tartu aan de rand van de stad niet. Beide duo’s hadden er amper 1 minuut en 17 seconden voor nodig om de Toyota Yaris en de Ford Fiesta van start tot finish te brengen.

Foto met dank aan Toyota Gazoo Racing WRC

“Het is schitterend om weer te kunnen rijden en te strijden voor elke tiende van een seconde. De wagen voelt perfect aan en we hebben goede voorbereidingen achter de rug, we gaan ervoor,” aldus een tevreden Ogier.

Foto met dank aan M-Sport – Esapekka Lappi (Facebook)

Thuisrijder Ott Tänak nam de derde plaats voor zijn rekening, de Est was in zijn Hyundai i20 Coupé 0.1 sec. trager. Breen, op 0,4 en Evans op 0,6 besloten de top 5.

Foto met dank aan Hyundai Motorsport

Toch wel een beetje teleurstellend was de negende plaats van onze landgenoten Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul. Zij moesten maar liefst anderhalve seconde toegeven. Een 18de tijd was er voor Grégoire Munster en Louis Louka die 0,6 sec. trager waren dan Neuville.

Morgen staan er vijf kp’s op het programma die elk twee keer worden gereden. Wie wil volgen kan maar best vroeg opstaan, de eerste proef Prangli start om 06.40 uur Belgische tijd.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws