Eerste manche in Assen is voor Piessens en Verbergt

Daar waar Sam Dejonghe en Tom Boonen gisteren nog redelijk in hun nopjes waren, zo verging het het duo vandaag heel wat minder. In de late voormiddag werd op het TT Circuit Assen de start gegeven van de eerste race van het weekend en dat in regenachtige omstandigheden.

Dejonghe, die vanop de pole startte kwam ook als eerste weg en kon die positie vasthouden tot het wat later begon te regenen. Dejonghe, die nog op slicks stond, schoof daarna van de baan en kon de race niet meer verder zetten, zijn #111 Norma raakte beschadigd.

De andere Norma M20 van Deldiche Racing, de #110, nam vervolgens de eerste plaats over en behield die positie ook tot aan het einde van de race. Thomas Piessens en Tim Verbergt eindigden bijgevolg op de eerste plaats gevolgd door Team Longin samen met Christoff Corten in de Krafft Racing Norma. John De Wilde reed een uur op het hoogste niveau en dat werd beloond met een mooie derde plaats en dus ook eerste in de klasse 2. Belgium Racing met Dylan Derdaele en Nicolas Saelens parkeerden de Lamborghini Super Trofeo op een vierde plaats algemeen wat tevens ook goed is voor de eerste plaats in klasse 3. Een vijfde plaats was er voor Russel Racing by PK Carsport.

Morgen om 16.35 uur volgt de tweede en laatste race in Assen.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws