Monteberg eindigt in gracht voor Cedriek Merlevede

Niet met de vertrouwde Opel Ascona, maar wel met een BMW M3 uit de stal van Noorderbuur Mats Vanden Brand kwam Cedriek Merlevede zondag aan de start in de rally van de Monteberg.

Cedriek Merlevede: “Na ruime tijd stonden we nog eens aan de start van een wedstrijd. De regen zorgde voor een uitermate glad en modderig parcours.

De eerste lus werd voorzichtig gestart omwille van de modder op de weg en de weinige ervaring met de M3. Op het laatste stuk van KP Busseboom, gingen we even rechtdoor, wat al zorgde voor 38 seconden tijdverlies. De tweede lus lus ging het stukken beter, ik kwam tot inziens dat ik mijn rijstijl met deze wagen toch wat moest aanpassen en minder bruut zijn in vergelijking met de Ascona. Rempunten werden beter, alsook het grip zoeken. Tijden waren goed, maar ik liet toch hier en daar wat seconden liggen realiseerde ik me.

De 3e ronde ging alles goed en dit resulteerde dan met top 10 tijden algemeen en niet onbelangrijk, we konden aanklampen met onze teamgenoot Bjorn Syx. Een 3e plaats youngtimers lag voor het grijpen.. In de laatste boucle was het parcours al flink opgedroogd, met enkel de coupures zorgden nog voor modderstroken. We reden vol moed van de service weg en waren toch gebrand op een goeie chrono. Net na de start van Dikkebus liet ik me verrassen op een modderstrook en eindigde onze rally in de gracht..

Teleurstelling is er wel, maar part of the game zeker? De vertrouwde Ascona krijgt vorm en ik sta te popelen om terug plaats te nemen in onze vertrouwde bolide! Bedankt aan onze serviceteam, sponsors en Mats vd Brand! “

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws