Tänak heer en meester in eigen land, Neuville moet opgeven.

Het was alweer een zeer spannende tweede dag in de Rally van Estland. Nadat Esapekka Lappi zijn virtuele eerste plaats moest afgeven aan Ott Tänak leek een podium met enkel en alleen rallypiloten uit het kamp van Hyundai een droom te zijn die zou uitkomen. Helaas blijven mooie dromen niet lang duren.

Nadat men ongeschonden uit de eerste lus van vijf proeven raakte, was het na de middag tijd voor de tweede lus. Thierry Neuville wilde koste wat kost die 11 seconden goed maken, maar ging in de fout en verloor zijn achterwiel nadat hij iets te wijd ging en een boom raakte. Helaas over en uit voor onze landgenoot. Morgen kan hij nog strijden voor de Powerstage punten.

Tänak blijft ondertussen leider voor eigen publiek, terwijl hij nog steeds de hete adem voelt van Graig Breen en Sébastien Ogier, die de derde plaats van Neuville inneemt. Hij heeft zo’n 28.8 seconden goed te maken op Tänak. Elfyn Evans moest op de laatste proef Kalle Rovanperä aan zich laten voorbij gaan, hij had last van vibraties in de wagen. Rovanperä valt net buiten het podium met een 34.9 seconden achterstand op Tänak. De Japanner Takamoto Katsuka vult de top vijf aan.

Morgen staan er nog zes proeven op het programma, inclusief de Powerstage die zo’n 20 kilometer op de teller heeft staan. het belooft dus nog een zeer bloedstollende rally te worden in Estland waarin alles nog mogelijk is!

Foto: Hyundai Motorsport, Toyota Gazoo Racing WRC

Margot Ureel
Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws