Eindelijk een eerste overwinning voor Robin Frijns

Het lijkt te mooi om waar te zijn, maar Robin Frijns heeft dan toch zijn eerste overwinning in een manche van het prestigieuze DTM te pakken, en dan nog wel op zijn thuiscircuit in Assen.

Na een kleine 54 minuten racen kwam Robin Frijns in zijn Audi van het Audi Sport Team ABT Sportsline, na een helse strijd, als eerste over de meet. Frijns hield daarbij polesitter Duval een halve seconde achter zich. Nico Müller, teamgenoot van Frijns en tevens leider in de algemene stand van het kampioenschap, finishte net geen seconde later op de derde plaats.

“Het heeft me maar liefst drie jaar gekost om mijn eerste overwinning in het DTM te behalen. Ik ben er een paar keer heel dichtbij geweest en even vaak had ik het gevoel het te kunnen halen, maar ook even vaak lukte het net niet. Na meerdere podiumplaatsen ben ik enorm blij dat ik hier in Assen op de hoogste podiumtrede kan gaan staan, en dat in eigen land. Hoe mooi kan het zijn,” aldus een overgelukkige Robin Frijns.

Alleen maar Audi in de top 5 want Mike Rockenfeller (Audi Sport Team Phoenix) behaalde een vierde plaats. René Rast, voor de race nog tweede in de algemene stand, maakte de top 5 compleet maar moet door dit resultaat Robin Frijns in de stand om het kampioenschap nu voor zich dulden. Het verschil tussen beiden bedraagt 12 punten.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws