Tänak wint overtuigend, Rovanperä pakt de vijf Powerstage punten.

De eerste WRC manche zit er weer op na een veel te lange coronapauze. de Est Ott Tänak won overtuigend voor eigen publiek. Als topfavoriet in eigen land domineerde hij haast van begin tot einde de Rally van Estonia 2020.

Op zondagmorgen was het doel voor iedereen de Powerstage halen. Helaas was dit niet voor iedereen meegerekend. De Japanner Katsuta Takamoto moest meteen de handdoek in de ring gooien na een zware crash. gelukkig bleef de crew ongedeerd. Ook de jongeman Kalle Rovanperä moest zich bekopen met 1 minuut straftijd nadat hij zaterdag nog werkte aan de wagen waar dit niet toegelaten was. Maar desondanks zette hij nog enkele toptijden op zijn naam, en ging ook aan de haal met de vijf Powerstage punten.

Graig Breen reed een zeer goede wedstrijd in Estland. Zonder enige fout week hij niet af van zijn tweede plaats en grabbelde moeiteloos nog een punt mee uit de Powerstage. Sébastien Ogier moest tevreden zijn met een derde plaats met 26.9 seconden verschil op Tänak. Elfyn Evans en Rovanperä vullen de top vijf aan.

Onze landgenoot Thierry Neuville werkte voor de Powerstage nog enkele stabiele proeven af en spaarde zijn banden om te knallen op de laatste proef. Helaas mocht het ook niet baten voor Neuville. Net voor de start van de Powerstage haperde de motor waardoor hij de proef niet naar behoren kon afwerken. Hij verloor meer dan 20 seconden op de proef en liet de wagen takelen om meer schade te voorkomen. Jammer maar helaas geen punten voor Neuville.

Sébastien Ogier is voorlopig leider in het kampioenschap met 79 punten op zijn naam. Zijn teamgenoot Elfyn Evans volgt op 70 punten en als derde zien we Ott Tänak met 66 punten. Neuville daarentegen heeft wegens zijn pech dit weekend 42 punten voor zijn rekening. Alles is nog mogelijk voor de rest van het kampioenschap, al zal het knokken worden om terug bovenaan te geraken. Volgende afspraak is in Turkije op 18, 19 en 20 september!

Foto: Hyundai Motorsport , Toyota Gazoo Racing WRC

Margot Ureel
Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws