Krafft Racing: “Tevreden, maar het kan nog beter”

Tijdens de tweede manche van het Belcar Endurance Championship 2020 in het Nederlandse Assen legden Bert Longin, Stienes Longin en Christoff Corten met de Norma M20 van Krafft Racing in beide doornatte races beslag op de tweede plaats. Dat het in de regen steeds beter loopt, opent perspectieven voor de toekomst. “Niet gewonnen, niet verloren”, vatte Bert Longin het weekend op het legendarische TT Circuit in Assen samen.

“Dit waren geen makkelijke races, in omstandigheden die best apocalyptisch mogen genoemd worden. Dit is het soort wedstrijden waarin er niet veel pech nodig is om met lege handen achter te blijven. Dat we toch twee keer als tweede over de streep zijn gereden, is dus een opsteker.” Ook al omdat rijden in de regen in het verleden een beetje de Achilleshiel van de Krafft Racing bleek. “De drie rijders hebben het hele weekend hard gewerkt om daar een oplossing voor te vinden, samen met onze vaste raadgevers Hans Saenen en Frank Thuriaux”, vervolgt Longin. “We dachten voor de race van 120 minuten de oplossing te hebben gevonden, maar tijdens mijn eerste stint bleek de auto nog altijd niet naar behoren te functioneren. We hakten dan maar de knoop door, en hebben tijdens de eerste pitstop de set-up radicaal omgegooid. En daar vielen de meeste puzzelstukjes eindelijk op zijn plaats.” Het liet Stienes Longin toe om een megastint te rijden, het tempo van de leiders te volgen, en door te schuiven naar de tweede plaats.

“Ik ben blij dat ik mezelf eens heb kunnen bevestigen dat ik snel kan gaan in de regen”, grijnst Longin jr. “Als je niet over de juiste afstelling beschikt is het moeilijk om daar over te oordelen. Nu liep de wagen een pak beter, maar we moeten er blijven aan werken om hem helemaal perfect te krijgen.” Stienes Longin was in Assen ook actief in de Supercar Challenge, waar hij aan het stuur van een BMW M2 CS de rol van teammaat-coach voor Peter Guelinckx vervulde. “Peter heeft zich bij zijn eerste races uitstekend uit de slag getrokken”, stelde Longin achteraf. “Ervaring opgedaan, veel bijgeleerd en dat was de ook bedoeling.” Ook Christoff Corten keerde tevreden uit Nederland terug, maar bleef net zoals zijn Belcar-teamgenoten een beetje op zijn honger zitten.

“Het potentieel is er”, stelt Corten na de eerste twee Belcar-meetings van het seizoen. “Dat valt niet te ontkennen. We hadden dit seizoen al evengoed twee keer kunnen winnen. Nu we qua regenafstelling de juiste richting hebben gekozen, kunnen we die set-up ook nog verder verfijnen.” “En dat biedt perspectieven, ja”, besluit Bert Longin. “Met nog twee meetings in oktober en vooral de 24 Uur van Zolder in november zullen we allicht nog wel een keer op een nat circuit in actie moeten komen.

We zijn er helemaal klaar voor.” De bemanning van de #TheRocket11 trekt als tweede in de Belcar 1-tussenstand, en vijfde algemeen, naar de volgende meeting. Die wordt op Circuit Zolder gehouden, in het kader van het NASCAR American Festival, waarin Stienes Longin uiteraard ook aan het stuur van een NASCAR-bolide te zien zal zijn.

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws