Supercar Challenge strijdt met de elementen op TT Circuit Assen

Naast met elkaar moesten de Supercar Challenge coureurs tijdens het DTM weekend op TT Circuit Assen ook de strijd aangaan met de elementen. Flinke hoosbuien werden afgewisseld met zonnige perioden en dat maakte het racen in beide races niet eenvoudig. Het publiek dat dit weekend weer gedoseerd mocht komen kijken kreeg dan ook spannende races te zien, waarbij vooraf onmogelijk te voorspellen was wie er naar het podium zouden rijden.

Foto’s met dank aan Supercar Challenge

GT& Prototype Challenge

In theorie zou de Ginetta Nissan LMP3 van Max Aschoff de meeste kans hebben om op Assen te winnen. Het gladde wegdek tijdens de kwalificatie en races zorgde er echter voor dat de Duitse rijder niet van het vermogen van zijn auto kon profiteren. Hij viel in beide races uit. Alex Cascatãu en Alain Berg hadden daar geen problemen mee, zij stuurden de grijze Norma M20FC in beide races vlekkeloos naar de overwinning.

GT

Huub van Eijndhoven was op TT Circuit Assen de grote winnaar met een dubbelzege voor regerend GT-kampioen John de Wilde. Beide rijders trotseerden de moeilijke weersomstandigheden prima en wisten het zelfs enkele rijders uit de GT&Prototype Challenge moeilijk te maken. Hein Koopman had de pech dat hij in de tweede race geraakt werd door een langzamere rijder, hij viel uit met een kapotte velg.

Foto’s met dank aan Supercar Challenge

Supersport 1

In een ultieme poging om een dubbelzege te pakken schoot Lorenzo van Riet tijdens de tweede race in de Geert Timmerbocht langs de verkeerde kant van de paaltjes. Ronald van Loon reed een ijzersterke tweede race, behield zo de leiding en won onder de moeilijke omstandigheden op de baan in Supersport 1.

Sport

In de Sport klasse domineerden op Assen de Zilhouettes. Jan Berry Drenth en Martin West wonnen na een spannende strijd de eerste race. Ook in de tweede race volop gevechten, waarbij uiteindelijk Mark Wieringa net voor Jan Berry Drenth finishte. Chris Voet en Bart van den Broeck werden derde.

Foto’s met dank aan Supercar Challenge

Uitslag race 1 / uitslag race 2

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws