Boutsen Ginion Racing bevestigt rijders voor Art Car in Total 24 Hours of Spa

Boutsen Ginion Racing heeft zijn rijders voor de nakende Total 24 Hours of Spa bekend gemaakt, waar de Belgische renstal een BMW M6 GT3 in een indrukwekkend ‘Art Car’ uitvoering zal inzetten.

De levendige creatie werd ontworpen door de bekende visual artist Peter Halley, die van zijn vriend en voormalig galerijhouder Alain Noirhomme het verzoek kreeg om een unieke wagen voor het evenement van 22-25 oktober te ontwerpen.

Het vaste trio dat voor Boutsen Ginion Racing in actie treedt tijdens de GT World Challenge Europe Powered by AWS – Karim Ojjeh, Gilles Vannelet en Jens Klingmann – zullen de Belgische enduranceklassieker afwerken in de Pro-Am categorie. Elk van hen kan op een ruime ervaring in Spa buigen. Vannelet behaalde in 2010 zelfs klassewinst, en BMW fabrieksrijder Klingmann finishte in 2018 op de tweede plaats algemeen.

Zij krijgen voor het hoogtepunt van het seizoen het gezelschap van Benjamin Lessennes, die aan het stuur van de BMW zijn debuut in de Total 24 Hours of Spa zal maken. De 22-jarige Belg, die in de afgelopen seizoenen al zeges scoorde in de GT4 European Series en het Championnat de France FFSA GT, is al van bij de start nauw betrokken bij het Art Car project.

Het kwartet van Boutsen Ginion Racing zal op 29 en 30 september aanwezig zijn op de officiële testdagen in Spa-Francorchamps. Daar zal ook de definitieve decoratie van de wagen worden onthuld.

Benjamin Lessennes: “Ik werk al sinds de eerste dag aan dit project, en ik ben er best trots op dat onze inspanningen nu hun vruchten afwerpen. Ik ben er helemaal van overtuigd dat de uiteindelijke versie adembenemend zal zijn! Peter heeft zes maanden aan dit project gewerkt en heeft nu een perfecte manier gevonden om zijn kunst te tonen.”

Karim Ojjeh: “Het is op zich al een zegen om je passie te kunnen beleven, maar dat nu te kunnen doen met een Art Car van de hand van Peter Halley… Dat maakt me sprakeloos!”

Jens Klingmann: “Met een Art Car racen is voor elke rijder bijzonder. Dat bovendien tijdens de grootste GT-race ter wereld kunnen doen, maakt het alleen maar nog meer speciaal. Ik ben trots dat ik van dit team deel mag uitmaken en zo het werk van Peter Halley in de kijker kan rijden. Ik ben dan ook een grote kunstliefhebber. Peter heeft een fantastisch design gecreëerd, dat er zeker zal uitspringen. In de geschiedenis van BMW hebben we al heel wat Art Cars gehad, die allemaal heel wat aandacht kregen. Niet alleen tijdens het raceweekend, maar ook na het vallen van het zwart-wit geblokt. Nu willen we met deze unieke bolide ook het best mogelijke resultaat behalen.”

Gilles Vannelet: “Het doet me heel wat plezier om twee van mijn passies tegelijk te kunnen beleven. Ik kijk er al ontzettend naar uit om dit jaar met deze Art Car aan de Total 24 Hours of Spa te kunnen deelnemen.”

De editie 2020 van de Total 24 Hours of Spa – de zevende manche van het lopende GT World Challenge Europe Powered by AWS seizoen, en tegelijk ook de derde wedstrijd op de Intercontinental GT Challenge Powered by Pirelli kalender – wordt van 22 tot 25 oktober gehouden.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws