In gesprek met Marc Goossens

Marc Goossens is één van de twee landgenoten die we dit seizoen aan de start van de EuroNASCAR PRO in het NWES zien verschijnen. RallyandRaces nam gisterenavond contact met hem op.

“Een perfecte timing Hans, we zijn net onderweg van de luchthaven naar het hotel, dus vraag maar raak.”

Marc, terug NASCAR … content?

“Absoluut, maar onze deelname lag natuurlijk al langer vast. Het feit dat het seizoen werd uitgesteld hadden we niet in de hand, dat spreekt voor zich. Aanvankelijk was het de bedoeling dat we met Braxx Racing, het team van Jerry De Weerdt, gingen starten, maar dat is spijtig genoeg niet doorgegaan. Vermits we de tijd hadden werd de beslissing genomen om samen met Dylan in één wagen te starten en de zoektocht naar voor ons het perfecte team kon beginnen. Vermits ik al geruime tijd in het wereldje actief ben heb ik diverse contacten aangesproken en uiteindelijk zijn we bij het Italiaanse CAAL Racing, een uiterst competitief team en ook eentje waar een familiale sfeer hangt, terecht gekomen. Een perfecte combinatie leek me.”

Foto’s met dank aan Bart Wouters (Speedcatchers)

Wat zijn de verwachtingen van deze eerste race en van het kampioenschap in het algemeen?

“We staan aan het begin van het seizoen en het is de eerste keer dat we in het nieuwe team rijden maar uiteraard is het concept me niet vreemd natuurlijk. We zijn enkele weken geleden hier op Vallelunga komen testen en die test was zeker en vast positief. De weinige minpuntjes die ik heb gevonden werden weggewerkt en morgen hebben nog enkele uren om te finetunen, dus in principe zijn we klaar. Je moet hier natuurlijk rekening houden met de zeg maar lokale concurrentie, zij kennen het circuit beter dan ons, maar dat heb je overal. Dat voordeel hebben wij dan weer in Zolder.

Foto’s met dank aan Bart Wouters (Speedcatchers)

Voor Dylan is het NWES ook niet echt nieuw te noemen natuurlijk, al gaat het voor hem belangrijk zijn dat hij de nodige ervaring opdoet en de wagen beter en beter onder de knie krijgt. Wanneer je voorin kan meestrijden is het belangrijk om het hoofd koel te houden en uit de problemen te blijven, maar met zijn talent en snelheid moet het ook voor hem mogelijk zijn om in die top 5 te rijden en de EuroNASCAR 2 leunt zich daar perfect toe.

Elke race is natuurlijk belangrijk maar de afsluitende races op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia zijn dat zeker. In Zolder beschikken we zoals reeds aangehaald dan weer over het thuisvoordeel vermits wij in vergelijking met het gros van het deelnemersveld elk detail van het circuit kennen.”

Foto’s met dank aan Bart Wouters (Speedcatchers)

Marc, samen met jezelf, Dylan, Stienes en Guillaume start er nog een vijfde Belg in het NWES, Simon Pilate. Ken je hem?

“Zijn naam heb ik al eens horen vallen ja en ik dacht dat hij ergens tijdens een race op Magny-Cours werd opgemerkt, maar verder ken ik hem eerlijk gezegd niet. Nu, het feit dat hij door Jacques Villeneuve en Patrick Lemarié werd opgemerkt wil ook al wel iets zeggen. Heel tof voor hem natuurlijk en ik wens hem dan ook heel veel succes.”

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws