De #477 DRM Belfix winnaar van een bloedstollende strijd in Zandvoort

Eens te meer zijn Cédric Bollen, Sébastien Kluyskens en Gilles Debrus (#477 DRM Belfix) erin geslaagd om nét iets beter te doen dan de concurrentie in de VW Fun Cup powered by Hankook. De leiders in het kampioenschap wonnen tijdens de Benelux Open Races in Zandvoort een explosieve strijd tegen een hoogstaande concurrentie. Op het vernieuwde Formule 1-circuit bedroeg de kloof tussen de top 4 amper tien seconden!

Circuit Zandvoort is, meer dan ooit tevoren, een uitdaging voor mens en machine. Verschillende rijders lieten zich op een foutje betrappen en een neutralisatie met de safety car was dan ook nooit veraf. Mede door een laatste neutralisatie bleven de verschillen tussen de koplopers miniem: met DRM Motorsport, Milo Racing en CG Racing streden een half dozijn wagens mee voor de podiumplaatsen op het duinencircuit.

Foto met dank aan de VW Fun Cup

Ondanks het boeiende wedstrijdverloop en een slecht getimede pitstop na afloop van een van de vijf neutralisaties, kon niemand tippen aan de regerende kampioenen Cédric Bollen, Sébastien Kluyskens en Gilles Debrus (#477 DRM Belfix). Net als in Zolder hield het trio enkele seconden over op Edouard Mondron, Ulysse De Pauw en Gilles Smits, de teamgenoten aan het stuur van de #2 DRM Autographe, een auto die enkele kostbare seconden verloor met elektrische problemen. “Toen we bijna anderhalve minuut lieten liggen in de pitlane, zagen we de zege even in rook opgaan”, vertelt Sébastien Kluyskens. “Gezien het aantal neutralisaties was onze enige hoop een nieuwe interventie van de wedstrijdleiding. Toen het peloton opnieuw werd samengebracht, kon Cédric de aanval inzetten op onze directe concurrenten. Dat voordeel hebben we tijdens de twee laatste wedstrijduren niet meer uit handen gegeven.”

Na een teleurstellend resultaat in Zolder, heeft Milo Racing bewezen dat DRM rekening zal moeten houden met het team van Christophe Nivarlet. De twee speerpunten streden mee voor de overwinning en realiseerden uiteindelijk een top 5-notering. De #480 Tourneur van Guillaume Mondron, Simon Tourneur en Emile de Dryver, meermaals aan de leiding van de race, eindigde op de derde podiumtrede, voor de #404 Graficko van Timo Van Impe, Michael Leenders en Paul Theysgens.

DRM Motorsport verloor na twee derde van de race de #499 Proxy Delhaize van Maxime Soulet, Gilles Verleyen en Matthieu de Robiano na een incident in de vernieuwde Hugelholtz-bocht. De #299 DRM Gillion, met Top Gun Nico Verdonck, VW e-Fun Cup-kampioen Julien Schein en Rodrigue Gillion aan het stuur, verloor een ronde tijdens een neutralisatie en eindigde zo in de tweede helft van de top 10.

Fun en Pure: Clubsport Racing en Michaël Mazuin Sport aan het feest

Tijdens het Zolder Fun Festival vielen de regerende kampioenen in de Fun-categorie, voorbehouden aan teams zonder Top Gun, nog naast het podium. In Zandvoort was Clubsport Racing echter weer op de afspraak. Johan Huygens, Koen De Wit en Marnik Battryn reden de #415 van het Vlaamse team naar de hoogste podiumtrede. Ze haalden het van de #278 Acome Racing (Manu Nava-David Doutrepont-Anthony Rosa) en de #399 DRM Family van de… familie Hommerson.

Foto met dank aan de VW Fun Cup

CG Racing mengde zich met de #219 van Benoit Philips en William Godefroid zelfs in het gevecht voor het algemene podium en leek dus op weg naar de overwinning in hun categorie, maar een probleem met de versnellingsbak gooide roet in het eten.

Foto met dank aan de VW Fun Cup

In de slotminuten kwam de #422 Michaël Mazuin Sport van Michaël, Louis en Camille Mazuin net naast het podium terecht in de Fun-klasse, maar de overwinning in de Pure-categorie was wel veiliggesteld. De Volkswagen-concessiehouder uit Namen behoudt op die manier het maximum van de punten, na de overwinning drie weken geleden op Circuit Zolder. In de divisie voor rijders met uitsluitend de VW Fun Cup op het palmares was de zilveren medaille voor de #199 DRM Materne-Credeco van Martin Businaro, Jean-Luc Heymans en Philippe en Quentin Denis, terwijl de regerende kampioenen Arnaud Quedé, Geert Windels en Benoit Arnaudet naar de derde plek reden met de #281 van AC Motorsport.

Foto met dank aan de VW Fun Cup

De zege in de Evo2-categorie was voor de #77 8KS Team Germany van Guido Krieg, Federico Sordini, Torsten Vohl, Marc Voirin, Bastian Krieg en Markus Schroer, voor de #227 JUSI Racing van Jurgen Vermeulen, Sigrid Maes en Kris Van Bael.

Biplaces: perfecte score voor Monster Trendy by Milo

Ook met de #365 Car-Pass LRE by DRM op de startgrid stond er in Zandvoort geen maat op de #342 Monster Trendy by Milo van Francis Plunus, Eric Jardon en Manuel Martin, winnaar bij de Biplaces. Ze haalden het met twee ronden voorsprong op de verrassende #361 Leader Racing, bestuurd door teambaas Philippe Willems en de jonge wolven Quentin Laruelle en Louis Mortelmans.

Foto met dank aan de VW Fun Cup

De regerende kampioenen kenden geen vlotte terugkeer naar het kampioenschap van Kronos Events. Eerst belandde de #365 Car-Pass LRE by DRM in de grindbak, vervolgens ging tijd verloren met een lekke band en uiteindelijk kregen ze een stop & go van zestig seconden aan de broek. Dankzij een ultieme eindsprint werden Stéphane Lémeret, Philippe Wintgens, Philippe Reynens, Edouard de Braekeleer en Gautier Engisch nog derde, ten nadele van de #352 GHK by DDS Racing (Brent Verheyen, Feye Hijts, Jurgen Van den Broeck en Ron Vaessen). Het Vlaamse team had een rol kunnen spelen in de zegestrijd, maar verloor te veel van zijn pluimen na een aanrijding in de openingsronden van de wedstrijd.

Na het Belgische Zolder en het Nederlandse Zandvoort trekt de VW Fun Cup powered by Hankook over drie weken naar Frankrijk. Op l’Anneau du Rhin, een recent opnieuw beveiligd circuit dat in het verleden al erg in de smaak viel bij de racende kevers, wordt er geracet op zaterdagavond 3 oktober. Het spektakel zal in ieder geval weer op de afspraak zijn!

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws