Knappe comebacks en een podium voor Belgian Audi Club Team WRT in Magny-Cours

Belgian Audi Club Team WRT heeft in Magny-Cours bij de vierde afspraak van de GT World Challenge Europe, de tweede van de Sprint Cup, geen vervolg kunnen breien aan de goede seizoensstart. De Audi R8 LMS GT3 van het Belgische team kwamen bij de kwalificaties minder sterk voor de dag als gewoonlijk, maar vochten zich in de races terug doorheen het veld. Solide wedstrijden en snelle pitstops werden beloond met een podium op zaterdag voor Dries Vanthoor en Charles Weerts. De twee Belgen behouden bovendien de leiding in de tussenstand voor het kampioenschap.

De autosportweekends volgen elkaar in snel tempo op en de resultaten zijn vaak verschillend… En precies dat maakt het zo mooi! Na de twee zeges in drie wedstrijden bij de openingsmanche van de Sprint Cup in Misano, kon Belgian Audi Club Team WRT de meeting in Magny-Cours absoluut niet op dezelfde manier domineren. Met een derde en vierde plaats hebben Dries Vanthoor en Charles Weerts echter de schade weten te beperken in de strijd voor de titel.

“We pakken punten en dat is wat telt”, benadrukt Charles Weerts. “Natuurlijk hadden we op meer gehoopt, maar soms moet je je neerleggen bij de situatie. Gezien de omstandigheden zijn deze derde en vierde plaats enorm belangrijk.”

De kwalificaties verliepen niet al te best voor de twee Belgen. In de eerste wedstrijd op zaterdag konden ze, in een race van 60 minuten die volledig in het donker werd betwist, oprukken tot de derde plaats, vanaf een zesde plaats op de startgrid. Dries wist na een intense strijd met Norbert Siedler en Fred Vervisch de derde plaats vast te houden, wat uiteraard zeer belangrijk is met het oog op de titelstrijd.

De officiële Audi Sport-rijder kon er op zondagochtend bij de kwalificaties niet het ideale rondje uitpersen. Met een chrono op 233 duizendste van de pole positie moest hij zich tevredenstellen met de… negende plaats op de startgrid! “We konden oprukken tot de vierde plaats”, vertelt Dries. “We wisten dat het lastig ging worden omdat we zo ver op de grid stonden. Dat benadrukt het belang van de kwalificaties in dit kampioenschap. De onderlinge verschillen zijn bijzonder klein! Ik was niet helemaal tevreden over mijn rondje, maar we scoorden belangrijke punten voor het kampioenschap en we blijven op kop van de voorlopige rangschikking. Dat is wat telt en dat is eveneens goed voor het moraal. De volgende wedstrijd is in Zandvoort, op een circuit dat we goed kennen. Ik kijk er naar uit.”

Op de #31 bleken Ryuichiro Tomita en Kelvin van der Linde constant, met een vijfde en zesde plaats na twee felbevochten wedstrijden.

“Ik vond het geweldig om te kunnen rijden op een befaamd circuit als dat van Magny-Cours”, vertelt de Japanner. “We hadden een goed ritme, maar kenden ook wat pech. Over het algemeen pakken we belangrijke punten en we hopen dat we in Zandvoort nog beter voor de dag kunnen komen.”

De broers Jusuf en Hamza Owega droegen met twee negende plaatsen, synoniem voor een tweede en een derde plaats in de Silver Cup, hun steentje bij aan het collectief goede resultaat van Belgian Audi Club Team WRT in de Nièvre.

Een globaal genomen eerder positief rapport voor Vincent Vosse en zijn troepen. “In alle eerlijkheid, hoewel we niet wonnen, kunnen we ook niet echt spreken van een slechte prestatie”, analyseert de Team Principal van de Belgische formatie. “We waren zeker niet de snelste, maar onze rijders en het team hebben de wedstrijd verstandig aangepakt en pakten belangrijke punten zonder daarbij in de fout te gaan. We moeten bovendien nogmaals het werk van de pitcrew benadrukken, die opnieuw perfecte pitstops heeft afgeleverd! Kort gezegd, we hebben de schade beperkt en ik denk dat we, ondanks alles, relatief tevreden kunnen zijn.”

Over twee weken zal Circuit Zandvoort, gemoderniseerd voor de Grote Prijs Formule 1 van Nederland, het GT World Challenge Europe-peloton verwelkomen voor de derde afspraak van de Sprint Cup. Belgian Audi Club Team WRT hoopt vurig om aan de Nederlandse kust opnieuw te kunnen schitteren!

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws