Peugeot Sport vindt zichzelf opnieuw uit tijdens de 24 uur van Le Mans 2020

Peugeot Sport onthult hun nieuwe identiteit en vindt de betekenis van prestatie opnieuw uit. Een nieuwe look voor een nieuw tijdperk, een van neo-performance.

Door het beruchte circuit van de 24 uur van Le Mans te kiezen om zijn nieuwe logo en de belangrijkste componenten van zijn terugkeer naar Endurance in 2022 te onthullen, brengt Peugeot hulde aan de legendarische race, gekenmerkt door historische prestaties: menselijk, sportief en technisch. De monumentale Peugeot Lion zal toezicht houden op de 88e editie van de 24 uur van Le Mans 2020 die zich ontvouwt vanaf de oevers van de Dunlop-bocht. Hij zal de nieuwe visuele identiteit van Peugeot Sport dragen, zorgvuldig afgestemd op de grafische elementen van het nieuwe label van hoog presterende elektrische voertuigen van PEUGEOT SPORT ENGINEERED, die gebruik heeft gemaakt van de kennis en expertise van de ‘motorsport’-ingenieurs.

François Wales, Peugeot Sport Director: “Peugeot Sport slaat een nieuwe pagina om in zijn geschiedenisboek met de ontwikkeling van nieuwe hoogpresterende geëlektrificeerde technologieën, het resultaat van de expertise en technische kennis van zijn teams. De volgende lancering van de 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED en de terugkeer naar het World Endurance Championship zijn de opmerkelijke resultaten van dit werk. Het was belangrijk dat onze identiteit symbool stond voor dit nieuwe hoofdstuk waarin Peugeot Sport zich hartstochtelijk, krachtig en professioneel inzet. ”

Matthias Hossann, Design Director bij PEUGEOT: “De diagonale klauwmarkeringen zijn een steeds terugkerend kenmerk van PEUGEOT. We kwamen ze tegen op de PEUGEOT 504 en hebben ze de afgelopen 10 jaar toegepast in de verlichting van onze voertuigen. Ze belichamen het atletische erfgoed van Peugeot via Peugeot Sport en zijn wedstrijdleiders, die al decennia lang hun stempel drukken op de geschiedenis van de autosport.

Arnault Gournac, Peugeot Design Lab Director: “We presenteren een nieuwe visuele identiteit voor Peugeot Sport, die zich onderscheidt van het rood, de traditionele kleur van sport en het historische blauw van PEUGEOT. De zwarte PEUGEOT en kryptoniet markeren het begin van een nieuw tijdperk, een tijdperk van nieuwe prestaties. Deze kleurkeuze laat schaduw of licht het assertieve karakter van deze nieuwe generatie zien, verzegeld door de drie klauwen van de leeuw. Zowel sportief als modern sluit de nieuwe typografie zich aan bij de klauwen die richting innovatie sturen en suggereert beweging en kracht.

Hans
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Belgium Racing-rijders willen scoren voor publiek!

Belgium Racing staat voor een van de belangrijkste raceweekends van het door corona geteisterde raceseizoen 2020. Circuit Zolder is op 3 en...

Hyundai Motorsport stopt samenwerking met Sébastien Loeb

Deze middag bevestigde Hyundai Motorsport dat er na twee jaar een einde is gekomen aan de samenwerking met Sébastien Loeb en Daniel...

Twee rally’s in België als voorbereiding Ieper voor Craig Breen

Van een aangename verrassing gesproken! De Aarova Rally, de tweede manche van het Jobfixers Belgian Rally Championship 2020, krijgt een wereldtopper aan...

GPX Racing Porsche snelste algemeen aan het eind van de testdagen voor de Total 24 Hours of Spa

GPX Racing startte zijn campagne voor een tweede opeenvolgende zege in de Total 24 Hours of Spa op de best mogelijke manier,...

Met 3200 fans naar het DTM in Zolder

Een weekje na het American Festival met onder andere de NASCAR Whelen Euro Series en de Belcar verwelkomt Circuit Zolder andermaal een...

2020 FIA Junior WRC Kampioenschap wordt afgesloten in België

De slotwedstrijd van het 2020 FIA Junior WRC Kampioenschap zal verreden worden op de snelle asfaltproeven van de Renties Ypres Rally Belgium...

Gerelateerd nieuws