TCR Europe schrijft geschiedenis in Zolder

Afgelopen namiddag werd op Circuit Zolder de tweede race in het TCR Europe gereden en alle Belgische ogen waren gericht op onze landgenoot Nicolas Baert die gisteren in de eerste race een beetje persoonlijke geschiedenis schreef. Maar vandaag was het dan de beurt aan de Duitse Michelle Halder die aan het stuur van haar Honda Civic Type R FK7 TCR de eerste vrouw ooit werd die in TCR Europe een race won.

De Duitse maakte een perfecte start, ging vrijwel onmiddellijk van P2 naar P1 en hield er een stevig en strak tempo op na en liet daarbij alle jongens (en ook nog een andere vrouw, Jessica Bäckman) achter zich. De Brit Daniel Lloyd werd in een zelfde type wagen tweede, Daniel Nagy finishte in zijn Hyundai i30 N TCR derde.

Nicolas Baert parkeerde zijn Audi RS3 LMS van Comtoyou Racing op een mooie zesde plaats. In zijn vierde ronde reed onze landgenoot wel de snelste tijd. Na zijn eerdere resultaten van het weekend mag Baert bijzonder trots terugkijken op zijn prestaties.

Hans
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

We wachten geduldig af …

Deze avond kwam de Vlaamse regering samen met als doel heel wat nieuwe maatregelen in het leven te roepen, zijnde bestaande maatregelen...

De VW Fun Cup maakt kalender voor 2021 bekend

Never give up! Ondanks de verplichte annulatie van de Belgian Autumn Races door de sluiting van het Circuit de Spa-Francorchamps, een gevolg...

SRT beleeft sterk weekend op eigen bodem in GT4 European series

Selleslagh Racing Team is ondertussen één van de vaste waarden van de GT4 European Series en met de Belgische manche dit weekend,...

De DTM in 2021 krijgt steeds meer vorm

Gisterenavond heeft ITR, de organisator van de DTM, bijkomende details gepubliceerd aangaande de regelgeving voor de races van volgend jaar.

Lexus passeert mijlpaal van 1.000.000 verkochte auto’s in Europa

Lexus heeft de mijlpaal van één miljoen verkochte auto’s bereikt in Europa: de magische grens van zeven cijfers werd in september doorbroken....

Nicolas Baert debuteert in WTCR

De indrukwekkende prestaties van Nicolas Baert in de TCR Europe dit seizoen zijn niet onopgemerkt gebleven. Komend weekend maakt de zoon van...

Gerelateerd nieuws