Never change a winning team: Bob en Bjorn weer aan de start

Na een noodgedwongen uitstel zal op zaterdag 19 september onder een streng corona-protocol het Nederlandse rallyseizoen alsnog van start gaan. Weliswaar zonder publiek wordt op de datum van de geannuleerde Eurol Hellendoorn Rally de uitgestelde Vechtdal Rally verreden. De Nederlandse rallyrijders kijken reikhalzend uit naar dit moment.

Regerend Nederlands rallykampioen Bob de Jong wordt met zijn Hyundai i20 R5 tot de kanshebbers gerekend, maar de tegenstand is sterk met naar verwachting een 9-tal R5 bolides aan de start. De 34-jarige Bob de Jong is met zijn snelle Hyundai een van de smaakmakers in de rallysport. Vorig jaar stond er geen maat op de Hyundai-coureur, die overtuigend de Open Nederlandse Rallytitel won. Begin maart testte hij zijn rallywapen op een parcours in Niederrhein (Weeze), maar sindsdien staat de rally-auto stil en heeft Bob de Jong zich fit gehouden met mountainbiken.

‘Never change a winning team’ is het motto van de Open Nederlands Rallykampioen: “Dat betekent dat ik vol vertrouwen aan dit verlate nieuwe seizoen begin met in de ‘hot seat’ mijn vertrouwde navigator Bjorn Degandt. En DDG Motorsports van Dick de Graaff zorgt uiteraard ook dit seizoen weer voor een optimale preparatie van de Hyundai i20,” aldus Bob de Jong. Hoewel de auto weer in een compleet nieuwe uitmonstering – met dank aan Succes Signs van voormalig rallykampioen Dennis Kuipers – zal verschijnen is de Hyundai i20 R5 technisch gezien vrijwel identiek aan de auto van vorig jaar.

Foto’s met dank aan MikedeHigh

“Hyundai Motorsport heeft nog wel wat updates ontwikkeld, zoals op het gebied van de schokdempers en die gaan we in de Vechtdal Rally voor het eerst in competitieverband benutten,” aldus Bob de Jong, na de succesvol verlopen testdag op Niederrhein begin maart. Drie keer eerder kwam Bob de Jong in de Vechtdal Rally in actie met drie verschillende auto’s; in 2010 resulteerde dat met een Groep N in de 8e plaats algemeen; in 2012 zegevierde hij met een WRC en in 2015 viel hij uit met een R5.

“We zullen de eerste proeven kijken waar we staan en of we mee kunnen dingen naar de overwinning, maar een podiumplaats moet er normaal gesproken wel inzitten,” weet ook De Jong’s Belgische navigator Bjorn Degandt.

De tegenstand in de R5 categorie komt van Gert-Jan Kobus (Skoda), Mark van Eldik (VW), Henk Vossen (Ford), Roald Leemans (DS), Martin van Iersel (Hyundai) en van Michiel Becx, Jasper en Jim van den Heuvel (merk nog onbekend).

De Prima ACON Vechtdal Rally vindt op zaterdag 19 september plaats; de start is om 13:01 uur en de finish is voorzien om 17:50 uur. De rally rond Hardenberg telt drie unieke klassementsproeven, die elk twee keer worden verreden. De gezamenlijke lengte van de klassementsproeven bedraagt 85 km, terwijl de totale lengte 195 km is. De start van de rally is bij Prima Equipment in Hardenberg, waar ook het servicepark is gesitueerd. Voor meer info kijk op www.vechtdalrally.nl.

Hans
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Belgium Racing-rijders willen scoren voor publiek!

Belgium Racing staat voor een van de belangrijkste raceweekends van het door corona geteisterde raceseizoen 2020. Circuit Zolder is op 3 en...

Hyundai Motorsport stopt samenwerking met Sébastien Loeb

Deze middag bevestigde Hyundai Motorsport dat er na twee jaar een einde is gekomen aan de samenwerking met Sébastien Loeb en Daniel...

Twee rally’s in België als voorbereiding Ieper voor Craig Breen

Van een aangename verrassing gesproken! De Aarova Rally, de tweede manche van het Jobfixers Belgian Rally Championship 2020, krijgt een wereldtopper aan...

GPX Racing Porsche snelste algemeen aan het eind van de testdagen voor de Total 24 Hours of Spa

GPX Racing startte zijn campagne voor een tweede opeenvolgende zege in de Total 24 Hours of Spa op de best mogelijke manier,...

Met 3200 fans naar het DTM in Zolder

Een weekje na het American Festival met onder andere de NASCAR Whelen Euro Series en de Belcar verwelkomt Circuit Zolder andermaal een...

2020 FIA Junior WRC Kampioenschap wordt afgesloten in België

De slotwedstrijd van het 2020 FIA Junior WRC Kampioenschap zal verreden worden op de snelle asfaltproeven van de Renties Ypres Rally Belgium...

Gerelateerd nieuws