Gelijkspel voor Morris Schuring en Loek Hartog op de Nürburgring

Morris Schuring en Loek Hartog waren tijdens de seizoenstart van de Porsche Carrera Cup Benelux in Zolder al de absolute smaakmakers, en bevestigden de hoge verwachtingen tijdens de tweede meeting, op de Nürburgring. In het kader van de prestigieuze DTM wisten de jonge Nederlanders in de twee races van 30 minuten die op het programma stonden elk één zege te boeken.

Foto met dank aan Porsche Press

Na deze Duitse etappe kan Loek Hartog (17 jaar) evenwel wat spijt koesteren. In de eerste race verloor de rijder van Bas Koeten Racing zijn eerste plaats wegens het niet respecteren van de track limits. Door een tijdstraf van vijf seconden werd hij uiteindelijk als tweede gerangschikt, na dubbele polesitter Morris Schuring (15 jaar), die bij zijn eerste seizoen in de autosport heel wat indruk maakt.

In de tweede race zette de Junior van de Porsche Carrera Cup Benelux met een zege de scheve situatie recht. Na van op een tweede plaats uitstekend te zijn gestart, wendde hij al zijn ervaring aan om zijn concurrent van Team GP Elite af te houden. Zo hangen de bordjes opnieuw gelijk: in de tussenstand tellen de jonge wolven nu allebei evenveel punten en ook elk twee overwinningen. Er zitten in de snelste monomerkencup van de Benelux hoogstwaarschijnlijk nog enkele mooie duels aan te komen!

Achter de twee speerpunten uit de Pro-categorie leverden de rijders uit Pro-Am en Am een felle strijd voor de derde podiumplaats algemeen. Op zaterdag toonde de Nederlander Tijn Jilesen (PG Motorsport/Pro-Am) zich de snelste, voor Luxemburger Carlos Rivas (Black Falcon/Pro-Am) en zijn landgenoot Huub van Eijndhoven (JW Raceservice/Pro-Am). ’s Anderendaags wist een uitstekende Jaxon Verhoeven (Speedlover/Am) de bronzen medaille te veroveren. Na een hele spannende strijd met de ervaren Rivas en van Eijndhoven wist de Nederlander ze voor te blijven. Indrukwekkend voor wat amper zijn tweede raceweekend met de 911 GT3 Cup was!

In afwezigheid van Gilles Smits, weerhouden door andere verplichtingen, wist de familie Verhoeven (Jean-Pierre en Jaxon) in de Am-klasse met twee overwinningen de volle pot te scoren.

Foto met dank aan Porsche Press

Porsche Sprint Challenge Benelux: uiteindelijk toch Rivas

Alles rijders uit de Pro-Am en Am-klassen wisten tijdens de twee sprintraces van de Cup ook hun puntentotaal in de nieuwe Porsche Sprint Challenge Benelux aan te dikken. Bleef er nog een race van 55 minuten met verplichte pitstop, die als scherprechter kon fungeren.

In deze wedstrijd van iets langere adem toonde nieuwkomer Huub van Eijndhoven zich de snelste, maar een tijdstraf van 30 seconden na een te korte pitstop deed hem naar de zesde plaats terugvallen. Jammer, want op dit voor hem nieuwe circuit bleek zijn snelheid en regelmaat veelbelovend.

Zo kwam de zege in handen van Carlos Rivas. De Pro-Am kampioen van de Duitse Cup ging Tijn Jilesen en de Belg Nicolas Vandierendonck (EMG Motorsport/Pro-Am) vooraf. De Porsche 911 GT3 Cups van vader en zoon Verhoeven en Michaël Cool (NGT Racing/Pro-Am) vervolledigden de top-5.

Cayman GT4: Vermeulen slaat een kloof

In de Porsche Sprint Challenge Benelux gaan ook rijders met een 718 Cayman GT4 Clubsport aan de slag, en die race-in-de-race werd gewonnen door Thierry Vermeulen. De rijder van Team GP Elite, al ongenaakbaar in Zolder, legde op Nürburgring opnieuw een foutloos parcours af en diept zo uiteraard zijn voorsprong in de tussenstand uit.

Achter de drievoudige winnaar werd er een spannende strijd voor de tweede plaats geleverd. Tijdens de twee sprints ging die eerste ereplaats naar Alexandre Goddijn (Team GP Elite), terwijl zijn teamcollega Steven Van Rhee in de ‘Long Race’ revanche wist te halen. Achter dit duo finishte het duo van RED ANT Racing, bestaande uit Sven Van Laere en Ayrton Redant, drie keer op de derde plaats.

Na deze onderhoudende tweede meeting in Duitsland krijgen de rijders van de Porsche Carrera Cup Benelux en de Porsche Sprint Challenge Benelux niet heel veel tijd om de batterijen opnieuw op te laden. Over twee weken komen ze in Zandvoort al opnieuw in actie, in het kader van de beroemde GT World Challenge!

Hans
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Belgium Racing-rijders willen scoren voor publiek!

Belgium Racing staat voor een van de belangrijkste raceweekends van het door corona geteisterde raceseizoen 2020. Circuit Zolder is op 3 en...

Hyundai Motorsport stopt samenwerking met Sébastien Loeb

Deze middag bevestigde Hyundai Motorsport dat er na twee jaar een einde is gekomen aan de samenwerking met Sébastien Loeb en Daniel...

Twee rally’s in België als voorbereiding Ieper voor Craig Breen

Van een aangename verrassing gesproken! De Aarova Rally, de tweede manche van het Jobfixers Belgian Rally Championship 2020, krijgt een wereldtopper aan...

GPX Racing Porsche snelste algemeen aan het eind van de testdagen voor de Total 24 Hours of Spa

GPX Racing startte zijn campagne voor een tweede opeenvolgende zege in de Total 24 Hours of Spa op de best mogelijke manier,...

Met 3200 fans naar het DTM in Zolder

Een weekje na het American Festival met onder andere de NASCAR Whelen Euro Series en de Belcar verwelkomt Circuit Zolder andermaal een...

2020 FIA Junior WRC Kampioenschap wordt afgesloten in België

De slotwedstrijd van het 2020 FIA Junior WRC Kampioenschap zal verreden worden op de snelle asfaltproeven van de Renties Ypres Rally Belgium...

Gerelateerd nieuws