Podium voor Nicolas Vandierendonck op de Nürburgring

Eindelijk prijs! Nicolas Vandierendonck pakte op de Nürburgring, het befaamde Duitse circuit op minder dan vijftig kilometer van de Belgische grens, zijn eerste algemene podiumplaats van het seizoen 2020 in de Porsche Carrera Cup Benelux en de Porsche Sprint Challenge Benelux! Nochtans maakten warme temperaturen en een sterke concurrentie het niet eenvoudig, maar de West-Vlaming bleef foutloos en veroverde een oververdiende ereplaats.

“Eigenlijk voelde ik vanaf de eerste race op Circuit Zolder dat een ereplaats tot de mogelijkheden behoorde dit seizoen”, laat een breed lachende Nicolas Vandierendonck zondagavond in de paddock van de Nürburgring optekenen. “Het heeft even op zich laten wachten, maar het niveau in dit kampioenschap is dan ook hoog. Ik ben echter blij om eindelijk die trofee in ontvangst te mogen nemen, zeker na een voor mij persoonlijk lastig weekend.”

“Ik race graag op de Nürburgring omdat het een circuit is waar je op talent soms wel het verschil kan maken”, vervolgt de SHIPEX-rijder. “Tijdens de races bleek echter dat inhalen vrij lastig was omdat niemand vooraan echt grote fouten beging. Als je dan van iets verder op de grid vertrekt, weet je dat het moeilijk wordt. Tijdens de kwalificaties voor race 1 lukte het me niet echt om een perfect rondje neer te zetten met een plaats op startrij drie tot gevolg. Bij de tweede kwalificatiesessie liep het wel vlot en ging ik bijna een seconde sneller. De concurrentie bleek echter ook op de afspraak waardoor ik ook race 2 vanaf rij drie diende aan te vatten en de long race vanaf plaats vier mocht starten.”

Foto met dank aan Porsche Carrera Cup Benelux

“De Porsche Carrera Cup Benelux is een echt sprintkampioenschap en daarin wordt er gevochten voor elke seconde, ook afgelopen weekend. Ik heb getracht me richting de leiders in de race te knokken, maar de hitte maakte het moeilijk geconcentreerd te blijven en uiteindelijk moest ik tevreden zijn met een zesde en zevende plaats. Daarmee was ik wel beste Belg, maar daar koop je uiteraard niets mee en ik was naar Duitsland gekomen voor een algemeen podium. Met frisse moed zetten we vol in op de long race, die het weekend besloot. Mijn start was goed en na een degelijke en foutloze race kwam ik als vierde over de meet. De winnaar werd echter bestraft wegens een niet-reglementaire pitstop waardoor ik op het ereschavot werd gehesen. Het reglement is er voor iedereen en een competitief kampioenschap wordt vaak beslist door de details. Het is een kwestie van kansen grijpen als ze zich aanbieden en ik ben vastberaden om bij de resterende negen wedstrijd opnieuw te vechten voor het eremetaal!”

Over twee weken zijn de Porsche Carrera Cup Benelux en de Porsche Sprint Challenge Benelux toe aan de derde van vijf afspraken dit seizoen. Het recent vernieuwde Circuit Zandvoort zal op 26 en 27 september het strijdtoneel vormen voor opnieuw twee sprints van een halfuur en een enduracerace van één uur.

Hans
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Belgium Racing-rijders willen scoren voor publiek!

Belgium Racing staat voor een van de belangrijkste raceweekends van het door corona geteisterde raceseizoen 2020. Circuit Zolder is op 3 en...

Hyundai Motorsport stopt samenwerking met Sébastien Loeb

Deze middag bevestigde Hyundai Motorsport dat er na twee jaar een einde is gekomen aan de samenwerking met Sébastien Loeb en Daniel...

Twee rally’s in België als voorbereiding Ieper voor Craig Breen

Van een aangename verrassing gesproken! De Aarova Rally, de tweede manche van het Jobfixers Belgian Rally Championship 2020, krijgt een wereldtopper aan...

GPX Racing Porsche snelste algemeen aan het eind van de testdagen voor de Total 24 Hours of Spa

GPX Racing startte zijn campagne voor een tweede opeenvolgende zege in de Total 24 Hours of Spa op de best mogelijke manier,...

Met 3200 fans naar het DTM in Zolder

Een weekje na het American Festival met onder andere de NASCAR Whelen Euro Series en de Belcar verwelkomt Circuit Zolder andermaal een...

2020 FIA Junior WRC Kampioenschap wordt afgesloten in België

De slotwedstrijd van het 2020 FIA Junior WRC Kampioenschap zal verreden worden op de snelle asfaltproeven van de Renties Ypres Rally Belgium...

Gerelateerd nieuws