Ook in EuroNASCAR Pro geen geluk voor Longin en Goossens

Nadat de EuroNASCAR 2 afgelopen zaterdag het seizoen 2020 van de NASCAR Whelen Euro Series op gang schoot was het gisteren, dankzij het nieuwe format van het NWES, op het Italiaanse circuit ‘Autodromo Vallelunga’ de beurt aan de EuroNASCAR Pro, zeg maar de Elite 1 van de afgelopen jaren. En net zoals zaterdag zat het voor onze landgenoten Stienes Longin en Marc Goossens niet echt mee.

Foto met dank aan Bart Wouters (Speedcatchers.com)

“Inderdaad, dat is het minste wat je kan zeggen. Het weekend verliep helemaal niet zoals gepland, maar langs de andere kant hebben we de schade enigszins kunnen beperken,” laat Stienes weten.

“Op zaterdag, toen de Elite 2-races werden afgewerkt, werd mijn teamgenote Julia Landauer hard van de baan geduwd”, legt Longin uit. “Onze wagen liep daarbij ernstige schade op, en ondanks het harde en gemotiveerde werk van de PK Carsport-mecaniciens was de auto niet tijdig klaar om op zondagochtend aan de vrije trainingen deel te nemen. En die achterstand heb ik de rest van de dag meegedragen”, vervolgt Longin.

Foto met dank aan Bart Wouters (Speedcatchers.com)

“Geen vrije trainingen betekent immers geen kwalificatiesimulatie, wat geen goede kwalificaties oplevert. Ook de afstellingen waren niet perfect, zodat ik in de races snel merkte dat we net dat ietsje snelheid misten om ons wagonnetje aan de leidende trein te hangen. Meer dan een vijfde plaats in de eerste race zat er niet in.”

Een resultaat dat Longin ook in de tweede wedstrijd leek te kunnen herhalen, tot hij werd aangetikt en één van de banden werd beschadigd. Een negende positie bij het overschrijven van de finishlijn werd zo zijn deel.

“Dit was niet de manier waarop we het seizoen wilden beginnen, neen”, stelde Longin rustig. “Dit openingsweekend is niet gelopen zoals gepland, maar het is ook niemands schuld. Dit was gewoon pech, en we hebben met zijn allen hard gewerkt om de schade te beperken. Ik ben er zeker van dat we in de volgende meetings de situatie zullen kunnen rechtzetten.”

Enkele dagen geleden hadden we nog een gesprek met Marc Goossens die bij CAAL Racing de #98 Ford Mustang deelt met Dylan Derdaele, maar ‘Dame Fortuna’ stond gisteren ook niet aan zijn kant. In de eerste race had Goossens nog geen handvol ronden kunnen rijden toen de servo van zijn wagen het begaf en Marc even rechtdoor de zandbak inging. Nadien bij het binnenkomen was de enige optie nog om de wagen voor de tweede race klaar te krijgen.

Foto met dank aan Bart Wouters (Speedcatchers.com)

“Omdat ik niet voldoende ronden had gereden en bijgevolg ook geen snelle chrono had kunnen neerzetten diende ik in de tweede race helemaal achteraan het deelnemersveld te starten, vanop de 22ste plaats. Maar ik vocht mijn weg terug en raakte tot in de helft waardoor ik nog 11de werd. Ook hier niet het verhoopte resultaat zeker, maar mijn vechtlust, die heb ik nog steeds,” besluit Marc Goossens.

Foto met dank aan Bart Wouters (Speedcatchers.com)

Voor PK Carsport kwam het beste resultaat van de Israëliër Alon Day die in de eerste race tweede en in de tweede race vierde werd. De races werden respectievelijk gewonnen door Loris Hezemans en Gianmarco Ercoli.

In de algemene stand van het kampioenschap staat Hezemans aan kop met 71 punten, gevolgd door Alon Day met 68 punten. Stienes Longin deelt zijn vijfde plaats met Francesco Sini, beiden hebben 60 punten. Marc Goossens zien we terug op de 12de plaats met 45 punten.

De volgende race in de ‘NASCAR Whelen Euro Series’ wordt gereden op Circuit Zolder in het eerste weekend van oktober.

Hans
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Belgium Racing-rijders willen scoren voor publiek!

Belgium Racing staat voor een van de belangrijkste raceweekends van het door corona geteisterde raceseizoen 2020. Circuit Zolder is op 3 en...

Hyundai Motorsport stopt samenwerking met Sébastien Loeb

Deze middag bevestigde Hyundai Motorsport dat er na twee jaar een einde is gekomen aan de samenwerking met Sébastien Loeb en Daniel...

Twee rally’s in België als voorbereiding Ieper voor Craig Breen

Van een aangename verrassing gesproken! De Aarova Rally, de tweede manche van het Jobfixers Belgian Rally Championship 2020, krijgt een wereldtopper aan...

GPX Racing Porsche snelste algemeen aan het eind van de testdagen voor de Total 24 Hours of Spa

GPX Racing startte zijn campagne voor een tweede opeenvolgende zege in de Total 24 Hours of Spa op de best mogelijke manier,...

Met 3200 fans naar het DTM in Zolder

Een weekje na het American Festival met onder andere de NASCAR Whelen Euro Series en de Belcar verwelkomt Circuit Zolder andermaal een...

2020 FIA Junior WRC Kampioenschap wordt afgesloten in België

De slotwedstrijd van het 2020 FIA Junior WRC Kampioenschap zal verreden worden op de snelle asfaltproeven van de Renties Ypres Rally Belgium...

Gerelateerd nieuws