Elfyn Evans wint WRC Turkije, Neuville knap tweede

Na een zeer spannende ochtendlus kan Elfyn Evans zichzelf winnaar noemen van de  Rally Turkey Marmaris 2020. Thierry Neuville ,die zo goed als een volledig weekend aan de leiding stond, moet tevreden zijn met een tweede plaats op 35.2 seconden van Evans nadat hij, zoals vele anderen deze morgen, te kampen had met een lekke band. Maar de winst op de Powerstage maakt alvast veel goed voor het puntentotaal in het eindklassement.

Ott Tänak kan vier Powerstage punten op zijn naam zetten. Nadat hij gisteren moest opgeven met mechanische problemen is dit een mooie afsluit van het weekend, terwijl Evans nog drie punten kan mee snoepen. Kalle Rovanperä en Sébastien Loeb maken de top vijf voor de Powerstage af.

Loeb kan daarnaast ook meegenieten van een derde podiumplaats na een zeer spannende rally. Rovanperä en Greensmith vullen de top vijf aan. Esapekka Lappi had helaas geen geluk op de Powerstage, hij moest afrekenen met een gebroken vering op de Powerstage en verloor zo zijn vijfde plaats aan Greensmith. Later meer.

Foto: Hyundai Motorsport, Toyota Gazoo Racing WRC

Margot Ureel
Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws