Gilles Magnus: “Een lastig maar leerrijk weekend”

Na in de eerste op de mythische Nürburgring als zevende te zijn gefinisht kon Gilles Magnus in de tweede manche geen gebruik maken van zijn kersverse ervaring. Onze landgenoot moest voortijdig de strijd staken, maar behoudt evenwel de leiding in de Rookies-tussenstand in de FIA WTCR.

Gilles Magnus had het vooraf al gesteld: de Nürburgring krijg je niet makkelijk onder de knie. En al zeker niet als het om de lastigste versie van het circuit gaat, met zijn 25,378 kilometer lange aaneenschakeling van bochten. Ondanks zijn gebrek aan ervaring op deze zware omloop wist onze landgenoot bij de eerste race van de elite van de internationale toerwagenracerij toch indruk te maken.

“Al in de vrije trainingen wist ik met de Audi RS 3 LMS voorin mee te draaien”, legt onze landgenoot uit. “Helaas ging tijdens de eerste ronde van de kwalificaties een steekas stuk, waardoor ik mijn kansen niet naar behoren kon verdedigen, ondanks het feit dat het efficiënte werk van de mecaniciens me opnieuw een wagen in optima forma opleverde.”

In de eerste race haalde Magnus zijn gelijk. Door enkele straffen voor de concurrentie werd zijn twaalfde startplaats een negende stek op de grid, en uiteindelijk kwam hij als zevende over de streep.

16 Magnus Gilles (bel), Comtoyou Racing, Audi LMS, action during the 2020 FIA WTCR Race of Germany, 2nd round of the 2020 FIA World Touring Car Cup, on the Nurburgring Nordschleife, from September 24 to 25, 2020 in Nurburg, Germany – Photo Florent Gooden / DPPI

“Die eerste paar minuten op een natte piste waren heel bijzonder”, analyseerde de rijder van het RACB National Team. “Maar ik was heel blij dat ik als eerste van de Rookies over de streep kon komen.”

In de tweede manche rekende de jonge Antwerpenaar er op dat hij enkele posities zou kunnen winnen.

“Ik wou het ritme wat opdrijven, ja. Jammer genoeg blokkeerde ik in de tweede ronde de wielen, en er was geen houden meer aan: de Audi RS 3 LMS belandde in de banden muur. Race over meteen. Uiteraard ben ik ontgoocheld, zeker voor mijn partners en het hele Comtoyou-team. De mecaniciens keken op geen inspanning om me een competitieve wagen te geven. Maar goed, blijkbaar leert men uit zijn fouten. Over twee weken, op de Slovakiaring, wil ik de lessen van de Nürburgring gebruiken om een goed resultaat neer te zetten.”

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws