Frustrerend weekend voor Nicolas Vandierendonck

Nicolas Vandierendonck zakte afgelopen weekend af naar het Nederlandse Circuit Zandvoort met de brandende ambitie zijn positie in het klassement van de Porsche Carrera Cup Benelux en de Porsche Sprint Challenge Benelux te verstevigen. Helaas was de West-Vlaming door een geblokkeerde ruggenwervel bij twee races aangewezen op het beperken van de schade en werd hij bij de derde race genekt door een fout bij de tijdwaarneming.

“Wat een rotweekend”, zuchtte Nicolas Vandierendonck zondagavond. “Na ons podium op de Nürburgring, waren we erop gebrand om dit weekend opnieuw goed voor de dag te komen om zo een kloofje te slaan in de voorlopige tussenstand voor het kampioenschap. In plaats van uit te lopen op de concurrentie, ben ik de komende meetings echter aangewezen op achtervolgen. Wat het bovendien nog moeilijker maakt om te verteren, is dat ik simpelweg niet de kans heb gehad om mijn ware potentieel te tonen. Ik ben competitief ingesteld, daarom ben ik enorm teleurgesteld in het verloop van het volledige weekend.”

Foto’s met dank aan Porsche Carrera Cup Benelux

“Nog voor de start van de eerste race kreeg ik last van een geblokkeerde ruggenwervel. Het is onmogelijk op niveau te rijden met dergelijke kwetsuur, maar ik vatte de race aan vanaf de tweede rij op de startgrid met als doel zoveel mogelijk punten te scoren en zo de schade te beperken. In de aanvangsfase kon ik mijn positie nog behouden, maar nadien moest ik mijn directe tegenstanders laten passeren. Een gevoel van onmacht overheerste en eigenlijk beloofde race 2 de dag nadien niet echt beterschap. Uiteindelijk besloot ik de twee manches van de Porsche Carrera Cup Benelux op een zevende en vijfde plaats, maar de avond voordien was er een lichtpuntje opgedoken.”

Foto’s met dank aan Porsche Carrera Cup Benelux

“Via de jongens van Bas Koeten Racing kwam ik in contact met een lokale fysiotherapeut. Tussen de tweede sprintrace en de endurance race nam hij me onder handen, waarna de pijn verdween. Gebeten om mij te bewijzen, nam ik plaats vanop de eerste rij op de startgrid, tot de pijn plots terug de kop op stak. Ik nam evenwel de start en zodra na enkele ronden de adrenaline door mijn aders pompte, ebde de pijn weg. Ik vond snel mijn ritme en veroverde de leiding in de race. Bij de verplichte pitstop liep het echter compleet fout. Er is een minimumpitstoptijd van twee minuten, maar het team stuurde me iets te snel terug de piste op. Ik heb vervolgens getemporiseerd om aan de minimumtijd te voldoen, maar kreeg niettemin een stop and go penalty. Uit onze onboard-videobeelden blijkt echter dat we wel degelijk meer dan twee minuten in de pitstraat hebben vertoefd, maar blijkbaar lag de lus van de tijdwaarneming op de verkeerde plaats. Hierdoor is onze pitstop dus verkeerd getimed… Ongehoord! Temeer ik door de penalty terugviel van de leiding naar de vierde plaats en zo veel punten misloop. Frustrerend is wel het minste wat je kan zeggen. We hebben nu echt wel al onze jokers opgebruikt en zullen tijdens de twee laatste meetings goed moeten scoren willen we nog aanspraak maken op de titels.”

De volgende afspraak van de Porsche Carrera Cup Benelux en de Porsche Sprint Challenge Benelux vindt plaats op 10 en 11 oktober op Circuit Zolder.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws