Hemicuda Rally: timing en publiekspunten bekend

De ‘publiekszones’ waar de toeschouwers op zondag 25 oktober tijdens de Hemicuda Rally naar toe kunnen zijn bekend via www.hemicuda.be.

Autostal Hemicuda: “Eerder communiceerden we al dat er, conform het covid veiligheidsprotocol dat door Vlaams Minister van Sport Ben Weyts werd goedgekeurd, specifieke maatregelen zullen gelden.

Toeschouwers zullen een keuze moeten maken voor 1 enkele klassementsproef. Op die gekozen klassementsproef, zullen ze zich wel vrij kunnen bewegen binnen de verschillende publiekszones. Het zal echter niet mogelijk zijn om een inkomticket voor meerdere kp’s aan te schaffen.

Toeschouwers zullen zich ook op voorhand moeten registreren. Die online registratie start vanaf zaterdag 17/10 om 18:00 uur. Men zal er snel bij moeten zijn, want er worden maar 400 tickets per kp verkocht. Na de online registratie ontvangt men een pdf voucher die men zal moeten afdrukken en op zaterdag 24 of zondag 25 oktober zal moeten inwisselen tegen een inkombadge. De locaties van inwisseling zullen nog bekend gemaakt worden, maar die zullen sowieso in de buurt van de gekozen klassementsproef liggen. Een pdf voucher geeft geen toegang tot de publiekszones, er is altijd een inkombadge nodig.

Op de publiekszones geldt mondmaskerplicht en dient de regel aangaande ‘social distancing’, u weet het ondertussen al wel, 1,5 meter afstand houden, gerespecteerd te worden. Bij het betreden van elke publiekszone zal de inkombadge nagekeken worden en zal er een temperatuurcontrole plaatsvinden. Toeschouwers met een temperatuur van meer dan 37,5°C zullen de toegang ontzegd worden. Op de publiekszones zal het verboden zijn om dranken binnen te brengen, daarom zal het algemeen verboden zijn om rugzakken, tassen, frigobox,… in de publiekszones binnen te brengen.

Naast de publiekszones wordt ook een aangepaste timing bekendgemaakt. Om met 160 teams tot een vlot wedstrijdverloop te kunnen komen, is het nodig om voldoende tijd voor de regroup tussen de ronden te voorzien. En omdat we de winnaar van de wedstrijd graag rond 17.00 uur terug in het rallycentrum hebben, werd besloten om de klassementsproef van Koekelare maar twee, in plaats van drie keer te rijden.

Eerdaags wordt bulletin 1 gepubliceerd, dat de deelnemers meer details geeft rond de geldende covid-maatregelen die voor hen en hun service crew van toepassing zullen zijn.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws