Sven Van Laere scoort derde podium

Sven Van Laere heeft na een eerste kennismaking met de Mazda MX-5 Cup, eveneens in Assen, begin september, weer een weekend met de legendarische Japanse roadster geracet. Van Laere deed dat opnieuw in de kleuren van het team van Marcel Dekker en nadat hij het podium op zaterdag misliep, stond de Antwerpse routinier zondag wel op het podium, meteen zijn derde podium van het seizoen in deze schitterende merkencup.

“Ik heb vooral enorm genoten, het podium op zich is leuk, maar het is de weg naar dat podium waar het echte plezier in zit. Want daar doe je het als gepassioneerde autosportliefhebber toch voor! En dit weekend was de concurrentie nog steviger dan tijdens mijn kennismaking!”

Sven Van Laere: “Ik voelde me van meet af aan goed in de auto en alle ervaring van het eerste weekend wierp meteen zijn vruchten af. Ik reed behoorlijk veel sneller dan enkele weken geleden en in de eerste race vocht ik mee voor de podiumplaatsen, tot ik kort voor het einde me onnodig liet opjagen en een foutje beging. Ik zakte van twee naar vier en dat was erg jammer. Mijn derde podium opeenvolgende in mijn klasse voor de gentlemen drivers volgde dus nog niet en dat had ik alleen aan mezelf te danken.”

De tweede race verliep wel zoals Van Laere het hoopte en waar de eerste plaats verdiend naar Pim van Riet ging, bleef Van Laere tot op de meet in gevecht voor de plaatsen twee en drie.
Sven Van Laere: “Ik strandde op één tiende van een seconde van de tweede plek, maar de race was gewoonweg fantastisch. Ik denk dat het lang geleden is dat ik nog zoveel plezier aan het racen beleefd heb. Een tiende… was is dat nu? En ook de auto heeft geen schram, het verliep allemaal erg fair en dit smaakt echt naar meer!”

Hans
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Audi Quattro … inside the beast

Begin oktober trokken we richting Autoworld Brussels, meer bepaald naar de tentoonstelling over '40 jaar Audi Quattro'. In ons verslag van toen...

Alpine in de kleuren van Stesha Wellness maakt debuut tijdens WRC Ypres Rally

Voor Stefaan Prinzie en Sharon Vermeulen is het seizoen niet gelopen zoals gepland. Het koppel uit Houthulst had zowel plannen met de...

We wachten geduldig af …

Deze avond kwam de Vlaamse regering samen met als doel heel wat nieuwe maatregelen in het leven te roepen, zijnde bestaande maatregelen...

De VW Fun Cup maakt kalender voor 2021 bekend

Never give up! Ondanks de verplichte annulatie van de Belgian Autumn Races door de sluiting van het Circuit de Spa-Francorchamps, een gevolg...

SRT beleeft sterk weekend op eigen bodem in GT4 European series

Selleslagh Racing Team is ondertussen één van de vaste waarden van de GT4 European Series en met de Belgische manche dit weekend,...

De DTM in 2021 krijgt steeds meer vorm

Gisterenavond heeft ITR, de organisator van de DTM, bijkomende details gepubliceerd aangaande de regelgeving voor de races van volgend jaar.

Gerelateerd nieuws