Twee rally’s in België als voorbereiding Ieper voor Craig Breen


Van een aangename verrassing gesproken! De Aarova Rally, de tweede manche van het Jobfixers Belgian Rally Championship 2020, krijgt een wereldtopper aan de start. Craig Breen en Paul Nagle zullen in Oudenaarde aan de start komen met hun Hyundai i20 Coupé WRC. En vervolgens zullen ze ook de South Belgian Rally afwerken als voorbereiding op de Renties Ypres Rally Belgium, de Belgische manche van het FIA World Rally Championship! 

Natuurlijk is Craig Breen, vorig jaar winnaar in Ieper, in de wolken: “Ik ben heel blij dat Hyundai Motorsport me opgeroepen heeft om de Ypres Rally Belgium te rijden. Ik heb vorig jaar echt genoten van de wedstrijd, die ik toen samen met Paul won. Toen was het zomer. De omstandigheden zullen helemaal anders zijn in november. Ik kijk uit naar mijn eerste asfaltrally met het team en in de Hyundai i20 Coupé WRC, aansluitend op de Aarova en de South Belgian rally’s die we in oktober in België zullen rijden. Het zal ons erg waardevolle tijd aan het stuur geven en het zal ons een idee geven over de omstandigheden die we zullen moeten trotseren in Ieper. Ik hoop dat ik even sterk kan presteren en scoren als in Estland, want het zal een belangrijke wedstrijd worden voor het kampioenschap der constructeurs.”
 
Hyundai Motorsport Team Principal Andrea Adamo verklaarde: “Craig en Paul hebben in Estland getoond wat ze kunnen wanneer ze het juiste materiaal hebben om hun job te doen. Ze hebben beiden vorig jaar hun kwaliteiten getoond in Ieper, waar ze wonnen met een concurrerende R5. Ze brengen dus waardevolle ervaring en kennis van deze wedstrijd in het team. Door onze 1-2 in Estland is het kampioenschap weer erg spannend geworden. Het is belangrijk voor ons om de resterende wedstrijden af te werken met de sterkst mogelijke line-up. Ik geloof dat Craig en Paul de beste formatie is om Thierry & Nicolas en Ott & Martin te vervoegen in Ieper om het seizoen zo sterk mogelijk af te sluiten. Ze krijgen waardevolle rijtijd in twee lokale asfaltrally’s, de Aarova Rally en de South Belgian Rally om meer ervaring op te doen met de wagen en het team.”

Afspraak op zaterdag 10 oktober om 19h30 op de Markt van Oudenaarde voor de ceremoniële start van de Aarova Rally, die op zondag 11 oktober verreden wordt van 8h00 tot 17h30 over 10 klassementsproeven. 

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws