GPX Racing Porsche snelste algemeen aan het eind van de testdagen voor de Total 24 Hours of Spa

GPX Racing startte zijn campagne voor een tweede opeenvolgende zege in de Total 24 Hours of Spa op de best mogelijke manier, door tijdens de officiële testdagen met de #12 Porsche de snelste tijd te laten optekenen.

Het team uit Dubai zorgde er vorig jaar voor dat het merk uit Stuttgart nog een keer op het hoogste podiumtrapje kon staan, en probeert nu de eerste renstal worden sinds 2006 die de Ardense klassieker twee keer na elkaar wist te winnen. Op dinsdagavond klokte Mathieu Jaminet een 2’18.337, tijdens een sessie die tot 22 uur duurde en rijders en teams de gelegenheid gaf om ter voorbereiding op het evenement op 22-25 oktober een degelijke hoeveelheid nachtelijke race-ervaring op te doen.

Elk van de vijf sessies tijdens de testtweedaagse had een andere wagen helemaal bovenaan de tabellen prijken. Tweede algemeen was de #10 Boutsen Ginion Racing BMW, die op dinsdagnamiddag in handen van fabrieksrijder Jens Klingmann een 2’18.929 liet optekenen. Voor het Belgische team het ideale slot van een dag waarop de schitterende ‘art car’-decoratie van de hand van Peter Halley werd voorgesteld.

Audi Sport Team Attempto bleek met de #66 de snelste in de regen op dinsdagochtend. De bolide is één van de vier wagens die in de Belgische enduranceklassieker aan de start zal komen met de officiële steun van het merk uit Ingolstadt. De #72 SMP Racing Ferrari bleek de snelste op woensdagochtend, met een 2’19.093, terwijl #88 AKKA ASP Mercedes de laatste sessie als eerste afsloot met een 2’19.318.

Foto’s met dank aan SRO Motorsports Group

De tweedaagse werd afgewerkt in de wisselende weersomstandigheden waarvoor Spa berucht is. Dinsdag begon met een natte piste, maar toen ’s namiddags de wolken verdwenen en de zon tevoorschijn kwam, kon er enkele uren op een droge omloop worden gereden. Op woensdag was het opnieuw koeler en ook wat natter, maar tegen de middag verscheen er toch al een droge rijlijn op het asfalt. ’s Namiddags bracht wat nieuwe neerslag, waardoor de rondetijden niet meer konden worden verbeterd.

De test werd gehouden op drie weken voor de start van de raceweek van de 72ste editie van de Ardense etmaalrace. Zo een vijftigtal bolides maakten er goed gebruik van om de nodige data te verzamelen. Cruciaal, want door de eenmalige nieuwe datum in het najaar krijgen de deelnemers een hele nieuwe uitdaging op het bord. De arbeid die tijdens de tweedaagse werd geleverd zou op zondag 25 oktober dan ook wel eens het verschil tussen winst en verlies kunnen maken.

Hans
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Nieuwe Covid-maatregelen voor Hemicuda

Beperking aantal toeschouwers en toegang beperkt tot een specifieke publiekszone, dat zijn de voornaamste wijzigingen in het aangepaste veiligheidsprotocol voor de mensen...

Patrick Gaethofs: tevreden met het resultaat

Patrick Gaethofs en Johan Kerkhofs zijn vaste deelnemers aan het BRC-Critérium. Ook zij waren blij eindelijk nog eens het rallystuur in handen...

Jobfixers Belgian Rally Championship gaat verder

De promotor van het Jobfixers Belgian Rally Championship en RACB Sport bevestigen dat het Jobfixers Belgian Rally Championship 2020 gewoon verdergezet wordt...

Mads Østberg, in de South Belgium Rally met indrukwekkend startveld

De organisatie schreef op hun website volgende leuk nieuws: "Willen jullie nog meer ? Vandaag hebben we de inschrijving...

Vincent Vosse: “Deze Total 24 Hours of Spa zal in elk geval bijzonder zijn.”

De Total 24 Hours of Spa 2020 zal een wedstrijd als geen andere zijn, aangezien de race voor het eerst in zijn...

Racebrandstof, dat is een exclusief recept

De innige relatie bestaat al meer dan 20 jaar en – zeldzaam als we het over Francorchamps hebben – er is nog...

Gerelateerd nieuws