Hyundai Motorsport stopt samenwerking met Sébastien Loeb

Deze middag bevestigde Hyundai Motorsport dat er na twee jaar een einde is gekomen aan de samenwerking met Sébastien Loeb en Daniel Elena.

Het duo werd aan het begin van het vorige seizoen door Hyundai Motorsport binnengehaald en droeg bij aan de ontwikkeling van de wagen. Loeb en diens vertrouwde copiloot Elena behaalden in die twee jaren twee podiums.

Foto met dank aan Hyundai Motorsport

Aanvankelijk zouden beiden dit jaar nog startten in Kenia en Nieuw-Zeeland, maar de pandemie stak daar helaas een stokje voor. Ondanks het feit dat de samenwerking beëindigd werd staat Hyundai Motorsport nog open om het duo in te schakelen wanneer de gelegenheid zich voordoet en wenst hen nog veel succes met hun nieuwe uitdaging in Rally Raid.

Foto met dank aan Hyundai Motorsport

“Wat heb ik, samen met Daniel, een prachtig avontuur achter de rug. Ik ben Hyundai Motorsport enorm dankbaar voor de kans die zij mij gedurende deze twee jaren hebben geboden, een gedeeltelijk programma en volledig in de lijn van de verwachtingen en dat binnen een zeer professioneel team die dan ook nog eens in een amusante sfeer werkt. Deze twee jaren zijn extreem snel voorbijgegaan,” aldus Sébastien Loeb. “Hyundai Motorsport heeft me de beste wagen gegeven waar ik ooit mee gereden heb en ik ben blij dat ik nog op het hoogste niveau heb kunnen meestrijden. Ik begin nu met Prodrive in Rally Raid aan een nieuw hoofdstuk maar bij Hyundai Motorsport hebben ze mijn nummer, wie weet bellen ze me nog wel eens,” besluit de Fransman.

Hans
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Nieuwe Covid-maatregelen voor Hemicuda

Beperking aantal toeschouwers en toegang beperkt tot een specifieke publiekszone, dat zijn de voornaamste wijzigingen in het aangepaste veiligheidsprotocol voor de mensen...

Patrick Gaethofs: tevreden met het resultaat

Patrick Gaethofs en Johan Kerkhofs zijn vaste deelnemers aan het BRC-Critérium. Ook zij waren blij eindelijk nog eens het rallystuur in handen...

Jobfixers Belgian Rally Championship gaat verder

De promotor van het Jobfixers Belgian Rally Championship en RACB Sport bevestigen dat het Jobfixers Belgian Rally Championship 2020 gewoon verdergezet wordt...

Mads Østberg, in de South Belgium Rally met indrukwekkend startveld

De organisatie schreef op hun website volgende leuk nieuws: "Willen jullie nog meer ? Vandaag hebben we de inschrijving...

Vincent Vosse: “Deze Total 24 Hours of Spa zal in elk geval bijzonder zijn.”

De Total 24 Hours of Spa 2020 zal een wedstrijd als geen andere zijn, aangezien de race voor het eerst in zijn...

Racebrandstof, dat is een exclusief recept

De innige relatie bestaat al meer dan 20 jaar en – zeldzaam als we het over Francorchamps hebben – er is nog...

Gerelateerd nieuws