Hyundai Motorsport stopt samenwerking met Sébastien Loeb

Deze middag bevestigde Hyundai Motorsport dat er na twee jaar een einde is gekomen aan de samenwerking met Sébastien Loeb en Daniel Elena.

Het duo werd aan het begin van het vorige seizoen door Hyundai Motorsport binnengehaald en droeg bij aan de ontwikkeling van de wagen. Loeb en diens vertrouwde copiloot Elena behaalden in die twee jaren twee podiums.

Foto met dank aan Hyundai Motorsport

Aanvankelijk zouden beiden dit jaar nog startten in Kenia en Nieuw-Zeeland, maar de pandemie stak daar helaas een stokje voor. Ondanks het feit dat de samenwerking beëindigd werd staat Hyundai Motorsport nog open om het duo in te schakelen wanneer de gelegenheid zich voordoet en wenst hen nog veel succes met hun nieuwe uitdaging in Rally Raid.

Foto met dank aan Hyundai Motorsport

“Wat heb ik, samen met Daniel, een prachtig avontuur achter de rug. Ik ben Hyundai Motorsport enorm dankbaar voor de kans die zij mij gedurende deze twee jaren hebben geboden, een gedeeltelijk programma en volledig in de lijn van de verwachtingen en dat binnen een zeer professioneel team die dan ook nog eens in een amusante sfeer werkt. Deze twee jaren zijn extreem snel voorbijgegaan,” aldus Sébastien Loeb. “Hyundai Motorsport heeft me de beste wagen gegeven waar ik ooit mee gereden heb en ik ben blij dat ik nog op het hoogste niveau heb kunnen meestrijden. Ik begin nu met Prodrive in Rally Raid aan een nieuw hoofdstuk maar bij Hyundai Motorsport hebben ze mijn nummer, wie weet bellen ze me nog wel eens,” besluit de Fransman.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws