Eerste startrij voor Stienes Longin

Heel andere weersomstandigheden dan dat NASCAR Whelen Euro Series gewend zijn, maar ook in de regen zijn deze bolides spectaculair.

Deze morgen kwam de EuroNASCAR Pro als eerste de baan op voor hun kwalificatie en het was meteen Stienes Longin die in zijn Chevrolet Camero met het nummer 11 op de deuren de toon zette. Zeven minuten na de start werd de rode vlag al een eerste keer getrokken voor een incident in de Villeneuve, maar het was Lasse Soerensen die uiteindelijk de snelste tijd, zijnde 1:47.478, realiseerde.

Stienes klokte de tweede tijd, hij was amper 0.218 sec. trager. Ook Jacques Villeneuve kwam op het einde nog aandringen, hij start op P3. Achter Villeneuve volgen Ercoli en Sini. Marc Goossens reed de zesde tijd.

Om 14.25 uur start de eerste race.

Van de EuroNASCAR 2 zijn voorlopig nog geen tijden gekend.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws