Nieuwe pole positie voor Cédric Bollen (#477 DRM Belfix) op l’Anneau du Rhin

Het begint een herkenbare situatie te worden in de VW Fun Cup powered by Hankook 2020: de #477 DRM Belfix van Cédric Bollen-Gilles Debrus-Sébastien Kluyskens die naar de pole positie rijdt, voor het trio Edouard Mondron-Stéphane Lémeret-Gilles Smits, de teamgenoten op de #2 DRM Autographe. Net als in Zandvoort kroonde Cédric Bollen zich op de spectaculaire Franse piste van Anneau du Rhin dus tot winnaar van de Hankook Qualifying Trophy.

Ondanks onheilspellende weersverwachtingen en een dreigend wolkendek, bleef het tijdens de kwalificatiesessie voor de derde manche van de VW Fun Cup kurkdroog in de Elzas. In die ideale omstandigheden bleven de verschillen tussen de protagonisten klein: tussen polesitter Cédric Bollen (#477 DRM Belfix) en eerste achtervolger Edouard Mondron (#2 DRM Autographe) zat amper één tiende van een seconde. DRM Motorsport eindigde ook derde dankzij Adam Christodoulou in de #499 Proxy Delhaize, teamgenoot van Gilles Verleyen en teambaas Matthieu de Robiano.

De concurrentie voor het Brusselse team zal komen van Milo Racing en Leader Racing. De #480 Tourneur by Milo (Guillaume Mondron-Emile de Dryver-Simon Tourneur) en de #404 Graficko by Milo (Timo Van Impe-Michael Leenders-Paul Theysgens) worden op de startgrid gescheiden door de #65 van Nygel Verhaeren, Quentin Laruelle en Maxime Lieutenant, ingezet door het team van Philippe Willems en tevens polesitter in de Fun-categorie, voor teams zonder Top Gun-rijder. Zij leiden de achtervolging op de drie wagens van DRM Motorsport.

Ook de polesitter in de Pure-klasse, voor rijders met alleen de VW Fun Cup op het palmares, veroverde een plek in de algemene top 10. De #422 Michaël Mazuin Sport van vader Michaël en kinderen Louis en Camille Mazuin reed naar de achtste tijd en was eens te meer sneller dan zijn rivalen in de categorie. De pole positie bij de Biplaces was tot slot voor de #355 Publincentive van Jean-Michel Mahy, Christian Gengoux, Lyssia en Olivier Baudet.

Na een laatste vrije training van 45 minuten om de bolides klaar te stomen voor de wedstrijd, gaat het licht om 17.30 uur op groen voor een race van acht uur, die grotendeels in het donker wordt afgewerkt. Een uitdaging van formaat dus voor mens en machine.

De derde confrontatie van het seizoen in de VW Fun Cup powered by Hankook kan trouwens rechtstreeks gevolgd worden op de Facebookpagina van het kampioenschap, dankzij de camera’s van het Circuit de l’Anneau du Rhin. Een spektakel dat u ongetwijfeld niet links mag laten liggen!

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws