Knappe tweede plaats voor Marc Goossens, Soerensen op P1

Om 14.25 uur deze namiddag werd op een extreem nat circuit van Zolder de start gegeven van de eerste race van de NASCAR Whelen Euro Series – EuroNASCAR Pro waar het peloton Amerikaanse bolides de eerste ronden achter de Safety car diende af te leggen. En dat het extreem nat was ondervond ook de bestuurder van die Safety car in de ‘eerste linkse’ toen hij in de tweede ronde dwars doorkwam maar de wagen nog net onder controle kon houden.

Wie zijn Chevrolet Camaro ook de hele tijd onder controle kon houden was Lasse Soerensen die zijn pole positie kon verzilveren. De Deen kon in de eerste ronde een opdringerige Stienes Longin van zich afhouden en reed, nadat Stienes in de Jacky Ickx het gras opzocht, van start tot finish aan de leiding. Achter Soerensen werd echter wel voor de plaatsen gestreden.

Marc Goossens, gestart van op de zesde plaats, schoof vrij snel op naar de tweede plaats en kon die ook de rest van de wedstrijd vasthouden, al ging dit tijdens de duels met Jacques Villeneuve en Alon Day niet zonder slag of stoot.

Achter Goossens was het Alon Day die eieren voor zijn geld koos en de PK Carsport Camaro naar de derde plaats stuurde. Jacques Villeneuve en GianMarco Ercoli maakten de top 5 compleet.

Na de race polsten we even bij Stienes Longin die na zijn uitstapje nog sterk kwam opzetten en uiteindelijk nog op de 11de plaats eindigde. “Tja, ik kan er niet meer over zeggen. Mijn eigen fout en dat kost me hier punten. Volgende keer beter,” aldus een teleurgestelde Stienes.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws