Sardinië is er klaar voor

De shakedown zit er op, Ott Tänak en Elfyn Evans deelden de snelste tijd op 3,79 kilometer lange proef. Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul reden een zesde tijd tijdens hun vierde run. Noteren we dat Kalle Rovanperä zijn Toyota naast de weg parkeerde na de finish, beide heren waren OK.


In het klassement van de rijders staat Elfyn Evans aan de leiding na vijf ronden met 97 punten. Ogier is tweede met 79, Tanak en Rovanperä derde met 70, Neuville vijfde met 65. Op dit cruciale moment van het seizoen lijkt de Toyota Gazoo Racing WRT Welsh-rijder de favoriet van alle titelkandidaten, maar een misstap zou het titelgevecht open kunnen houden. Sardinië zal cruciaal zijn voor Sébastien Ogier die terug wil vechten na zijn opgave in Marmaris, al heeft de zesvoudig wereldkampioen rally vrijdag geen goede startpositie. Hij start als tweede op de klassementsproeven achter de leider in het kampioenschap.

Een iets betere positie voor Thierry Neuville van Hyundai Shell Mobis WRT die op de vijfde plaats start en nog beter voor zijn teamgenoot Dani Sordo die vorig jaar in Alghero won, dit keer beginnend op de achtste plaats. Ott Tänak start als derde. .

Het WK-gevecht is erg open in het constructeursklassement, met Toyota aan de leiding (sinds de eerste ronde in Zweden) met 174 punten voor Hyundai, dat volgt met 165. Elk klein detail zal doorslaggevend zijn om deze wereldtitel te winnen, dus belangrijk voor teamleiders Tommi Makinen en Andrea Adamo. Het lijkt duidelijk dat het tot de allerlaatste klassementsproef van het seizoen tussen de Japanse en Koreaanse merken een zeer strak gevecht zal worden. Voor het M-Sport Ford World Rally Team zag Sardinië de Finnen Esapekka Lappi en Teemu Suninen, 2de in 2019, al als hoofdrolspelers.

Onder de WRC3 16-inzendingen is Alberto Battistolli ingeschreven door ACI Team Italia en zal hij een Skoda Fabia R5 besturen, zoals Luciano Cobbe, terwijl Umberto Scandola met een Hyundai NG i20 en “Pedro” met een Ford Fiesta R5 MkII zal rijden. Er worden 8 teams verwacht in het WRC Junior. Naast de Letse leider Martins Sesks (Ford Fiesta) zijn er twee teams van ACI Team Italia: Marco Pollara en Fabio Andolfi op de M-Sport Ford Fiesta Rally4.

Foto: Jaanus Ree Red Bull Content Pool

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws