Steve Coussaert gemotiveerd na Franse trip

Steve Coussaert trok in de afgelopen weken naar Frankrijk om zijn wagen beter te leren kennen. Hij kwam met een voldaan gevoel terug uit “la douce France”.

“De Rally Coeur de France was top, met co Ward Hanssens ben ik naar daar afgereisd omdat we kilometers wilden maken om de Peugeot 208 beter te leren kennen. Dit omdat hij nieuw is en totaal anders is dan onze ex-Citroën C2 R2 Max.

De eerst drie klassementsproeven op zaterdag waren een puur slagveld: liefst 24 sortie’s, de Franse piloten vliegen er direct in blijkbaar. Wij hebben het anders aangepakt en zijn rustig gestart en opgebouwd proef per proef. Dit ging prima, al was nu en dan wel eens een foutje van mijn kant, maar niets om zorgen te maken en sloten we zo het zaterdaggedeelte af.

De zondag was iets moeilijker want we hadden het weer tegen. Het begon te regenen, maar we deden gewoon verder op hetzelfde tempo, zelfs met een besttijd op kp 11 in R2. We zijn dan ook zo geëindigd met als resultaat 2de R2 en 64 algemeen van de 145 gestarte auto’s..

Dit smaakt duidelijk naar meer want wat een ontvangst van de inrichters, meerdere keren bedankt geweest. Met een algemeen applaus op het podium de zondagnamiddag van de ganse organisatie. Echt super ervaring geweest, samen met Aaron Ollivier en Steven Santy van Crack Racing die ook een topprestatie hebben neergezet .

Deze week bereiden we ons voor op de Aarova rally in Oudenaarde we starten in het criterium aangezien mijn copiloot Helmut Vangheluwe niet beschikt over een RACB-vergunning, het is ook nog maar zijn tweede rally die hij zal ervaren. Onze verwachtingen zijn uitrijden en we zien wel wat het heeft. Belangrijkste voor ons is droog weer en ons amuseren. Dit word ook de laatste voor dit jaar, we zitten al met plannen voor 2021. Maar daarover later meer.

Wil toch nog via deze weg mijn partners en de mensen rond ons bedanken : M construct, GTV, Ceramico, Assurwest, Mematrans, Pevatec en de mensen achter CS Rallysport.”Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws