WRC 2021: een verrassende kalender

Er is nog volop twijfel hoe het jaar 2020 zal eindigen voor onze geliefkoosde sport, we kunnen niet ontkennen dat de huidige cijfers van Covid-19 mogelijks nog een impact zullen hebben op het verdere verloop van het seizoen. Laat ons met zijn allen hopen uiteraard dat dit niet zo zal zijn.

We kunnen echter al uitkijken naar de kalender voor het jaar 2021 waar toch enkele verrassingen op te zien zijn. De komst van Kroatië bijvoorbeeld in april, een pure asfaltwedstrijd. De eerste wedstrijd buiten Europa is pas eind juni voorzien en in totaal zijn er slechts drie verplaatsingen buiten Europa. De organisator wil op deze manier rekening houden met de mogelijke impact van het Covid-19 drama dat ons nu treft.

Indien de wedstrijd zou doorgaan bij onze Engelse buren, dan zou deze verreden worden in augustus. Als alles goed verloopt eindigen we volgend jaar het kampioenschap in Japan.

Turkije, Letland, België, Griekenland, Argentinië en een tweede wedstrijd in Italië komen op een reservelijst te staan indien wedstrijden dienen vervangen te worden door eventueel nog Covid-19 gerelateerde neutralisaties.

Laat ons onderstaande kalender dus ook maar als heel voorzichtig en voorlopig beschouwen!

1. Monte-Carlo: 21 – 24 januari
2. Zweden: 11 – 14 februari
3. Kroatië: 22 – 25 april
4. Portugal: 20 – 23 mei
5. Italië: 03 – 06 juni
6. Kenia: 24 – 27 juni
7. Estland: 15 – 18 juli
8. Finland: 29 juli – 01 augustus
9. Groot-Brittannië: 19 – 22 augustus
10. Chili: 09 – 12 september
11. Spanje: 14 – 17 oktober
12. Japan: 11 – 14 november

Foto: Jaanus Ree Red Bull Content Pool

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws