F1 op de Nürburgring, wij hebben wat weetjes voor jullie

Geen verrassingen wat betreft de eerste startrij vandaag, opnieuw de twee Mercedes bolides. Valtteri Bottas op de pole met naast hem teamgenoot Lewis Hamilton. Max Verstappen mag vanop de tweede rij starten met naast zich een Ferrari weliswaar, Charles Leclerc.

Enkele weetjes:

De Eifelrace van 1934 was de geboorteplaats van de Silver Arrows-legende. Op 3 juni 1934 won de nieuw ontwikkelde Mercedes-Benz W25 de Eifelace met een gemiddelde snelheid van 122,5 km / u. Volgens de legende lag de W25 iets boven de gewichtslimiet voor de 750 kg-formule waarin hij deelnam, en daarom werd naar verluidt de witte verf voor de race afgeschraapt om aan de wettelijke limieten te voldoen, waardoor zijn glanzende carrosserie bloot kwam te liggen – en de eerste Silver Arrow was geboren.

De Formule 1 keert voor het eerst sinds het seizoen 2013 terug naar de Nürburgring, waar Lewis Hamilton op P5 eindigde en Nico Rosberg op P9 eindigde in hun Mercedes W04s.
De Nürburgring presenteert een goede allround test van de prestaties van een auto, omdat het een breed scala aan bochtsnelheden en profielen omvat – van snelle bochten tot langzame haarspeldbochten en bochtige chicanes.

Het is een circuit dat hoge downforce-niveaus vereist, wat betekent dat de verwachte maximumsnelheid voor de W11 (316 km / u) naar verwachting het laagste cijfer van de 2020 F1-kalender zal zijn.

2020 Eifel Grand Prix, Saturday – LAT Images

De golvingen van de Nürburgring zijn een van de meest opvallende kenmerken, met een grote hoeveelheid hoogteverschillen. In feite is het verschil tussen het hoogste punt (de start / finish rechtdoor) en het laagste punt (bocht 7) ongeveer 55 meter.

Het rechte stuk van de moderne Nürburgring bevindt zich op dezelfde plek als het rechte stuk start / finish van de oude Südschleife, die niet meer bestaat. Het grootste deel van de vroegere lay-out van de Südschleife is nu de openbare weg.

De opening van het ‘nieuwe’ circuit op de Nürburgring op 12 mei 1984 werd gevierd met een tentoonstellingsrace, waar 16 F1-coureurs – uit zowel het afgelopen als het huidige seizoen – en vier lokale coureurs in identieke Mercedes 190E 2.3-16’s deelnamen. F1-nieuwkomer Ayrton Senna won de race, net voor Niki Lauda – die vanaf de achterkant van het veld startte.

De naderings- en remzone voor bocht 7 is echter bergafwaarts en dit kan ertoe leiden dat bestuurders te laat remmen of de remzone overschrijden.

Een van de grootste onbekende factoren voor alle teams die naar het Grand Prix-weekend van de Eifel gaan, is het baanoppervlak en hoe het in de loop van de tijd is geëvolueerd, omdat het aan het werk krijgen van de banden en het begrijpen van het operationele venster cruciaal zijn om prestaties op het circuit te ontgrendelen. Dit maakt de rondes in de vrijdagtraining nog belangrijker.

Een ander belangrijk element van het weekend is het weer en vooral de temperatuur – die in oktober gemiddeld slechts 9 ° C bedraagt ​​op de Nürburgring. Dit zal zijn eigen unieke reeks uitdagingen voor de banden opleveren.

Foto: F1 Mercedes

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws