Milan De Laet was de snelste Belg, Dylan Derdaele in ‘pole’in de omgekeerde top 5

Op een doornatte piste slaagden de twintig Fiesta-coureurs er wonder boven wonder in om zonder kleurscheuren de twintig minuten durende kwalificatie te overleven en dat leverde al even verrassende resultaten op met de 17-jarige Milan De Laet als de snelste Belg. De coureur van de kersverse EJ Automotive/Garage Feyaerts Haacht-formatie start zodoende in ‘pole position’ in de tweede race, maar op basis van de omgekeerde Top 5 is Dylan Derdaele in Race 1 het best geplaatst, voor een sterke Nathan Vanspringel, Kenny Herremans en Tomas De Backer!

Meteen van bij de eerste kletsnatte minuten nestelde Milan De Laet zich in de kopgroep en met nog tien minuten te gaan zette de jonge snaak de algemeen snelste rondetijd neer en moesten de andere Belgen vrede nemen met de ere-plaatsen. Daar speelden Herremans, Vanspringel, Debacker, Derdaele, een sterke Gaban en ook De Witte haasje-over, waarna enkel Vanspringel kon doordrukken naar de 2de plaats, weliswaar achternagezeten door Herremans, duidelijk de meest regelmatige rain man, De Backer en weerom Gaban. Even leek Derdaele nog aanspraak te maken op de 2de plek, achter de ongenaakbare De Laet, maar uiteindelijk bleef de orde gerespecteerd. Ook na het schrappen van de laatste snelle ronde, toen de kwalificatie onder rood werd gestopt.

Aan de spits van het Belgisch-Nederlands gezelschap moest De Laet wel vrede nemen met een 7de plaats, maar dat kon de pret niet bederven in de rangen van EJ Automotive/Garage Feyaerts Haacht. Vooral omdat Milan De Laet alvast één puntje extra pakt voor de échte ‘pole position’!

Op basis van de 2de snelste rondetijden werd uiteindelijk de startgrid samengesteld voor Race 3 en daarin vonden we, jawel Milan De Laet als Belgische ‘pole man’ – hij wist zich tussen de snellere Caresani, Koen en De Wit te wringen en schrijft een tweede extra punt in -, voor Kenny Herremans, Dylan Derdaele, Nathan Vanspringel, Tomas De Backer, Ruben Valckenaere en Maxim De Witte!

De eerste race start vandaag om 09.50 uur, om 12.40 uur al meteen de tweede race. De laatste race van vandaag staat geprogrammeerd om 15.30 uur.

Foto’s met dank aan Ford Fiesta Sprint Cup & Facebook EJ Automotive.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws