Hartog wint een spectaculaire race2 in de Porsche Carrera Cup Benelux

Loek Hartog heeft een spectaculaire race gewonnen op een opdrogende baan in Zolder. Hij won nipt voor Morris Schuring en Huub Van Eijndhoven. In de GT4 is het Alexander Goddijn die profiteert van een late crash tussen Van Laere en Vermeulen om hun categorie te winnen. Het is uiteindelijk Sven Van Laere die tweede wordt en Thierry Vermeulen die het podium in de GT4 vervolledigt.

Race 2 van de Porsche Carrera Cup Benelux begint op een natte baan en het is Loek Hartog die als eerste door Earste gaat. Jean-Pierre Verhoeven heeft de beste start en rijdt na een ronde al op P1. Hij schoot zowel Schuring als Hartog voorbij in de Villeneuve chicane. Na drie rondes beginnen de slicks wat opgewarmd te raken en komen alle rijders wat in hun tempo en kan Nicolas Vandierendonck, Verhoeven passeren. Verhoeven was vertrokken op regenbanden en betaalt daar nu de prijs voor.

Ondertussen maken de twee Pro-rijders hun foutjes van in het begin opnieuw goed en rijden ze terug op een podiumplaats. Na tien minuten zijn ook de GT4 in een bepaald tempo gekomen en het is Van Laere die een seconde of twee voorsprong heeft op Van Rhee.

Bij het begin van ronde acht hebben Hartog en Schuring de orde al hersteld en rijden ze weer een en twee. Vandierendonck moet de twee laten rijden en ziet Huub Van Eijndhoven snel dichter komen. Halverwege de race hebben er zich overal kleine gevechtjes gevormd. Vandierendonck heeft zich duidelijk vergaloppeerd en moet zich beginnen zorgen maken om Gilles Smits die hem op de hielen zit. Ondertussen passeert Schuring, Hartog voor de leiding in de race.

Met nog twaalf minuten te gaan gaat Van Rhee in de fout en rijdt hij zich vast in de grindbak aan de Jacky Ickx chicane. Dat brengt ook de safety car naar buiten voor het eerst dit weekend. Gelukkig voor de race is er niks ernstig aan de hand en kan hij snel uit de grindbak gehaald worden. Jean-Pierre Verhoeven profiteert ervan om zijn regenbanden te vervangen naar slicks.

Met nog vijf minuten te gaan komt de safety car naar binnen en trekt Schuring de race opnieuw op gang. Jos Jansen maakt meteen een foutje en brengt even een gele vlag boven, maar kan meteen verder. Morris Schuring maakt ook een foutje en Loek Hartog kan profiteren. Bijna verliest Schuring ook de tweede plaats, maar hij kan net de deur dichthouden voor een oprukkende Huub Van Eijndhoven.

Deze namiddag is er nog de 55 minuten durende race die verreden wordt voor de Sprint Challenge. Daar zijn de Pro-rijders Loek Hartog en Morris Schuring niet bij.

Tekst: Kevin Storme

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws