Volledige BMW eerste rij in tweede race op Zolder

De kwalificatie voor race 2 van de DTM op Zolder begon opnieuw op een natte baan en het is René Rast die als eerste een snelle tijd neerzette, 1.31.709. Audi is in het begin het snelst en het is Ferdinand Habsburg die een 1.30.087 neerzet. Halverwege de sessie is het toch Rast die de snelste tijd op de tabellen zet, 1.29.242. Timo Glock plaatst zijn BMW M4 DTM toch tussen de mensen met nog negen minuten te gaan, 1.29.338.

De baan droogt wat op, maar de regenbanden blijven toch liggen na de eerste stint. Het circuit Zolder ligt er toch extreem glad bij en dat zie je aan Robin Frijns die toch al een aantal keer zijn Audi RS5 DTM bijna kwijt is. Bij het begin van de tweede stint is het Glock die de snelste tijd neerzet, 1.28.960. Frijns en Müller komen er niet aan te pas en starten respectievelijk van P8 en P7. Het is uiteindelijk Timo Glock op P1 met 1.28.960. Gevolgd door een tweede BMW in de vorm van de Zuid-Afrikaan Sheldon Van Der Linde, 1.28.983. Winnaar van gisteren René Rast vervolledigt de top drie met 1.29.130.

Het is de eerste polepositie voor BMW dit seizoen en het ziet er dus zeer goed uit voor Timo Glock. De race op circuit Zolder is er vanaf 13:30.

Tekst: Kevin Storme

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws