Thierry en Nicolas zetten alles op alles

We gaan dan toch nog richting een gevecht met drie op de laatste dag van de rally. Op de eerste proef van vandaag, proef 13 Cala Flumini goed voor 14.06km, verloor Dani Sordo 12.1s ten opzichte van Sébastien Ogier en Thierry Neuville. Het verschil op deze proef tussen Ogier en Neuville was slechts 0.2s, beide heren gaan ervoor, zoveel is duidelijk.

Proef 14, Sassari – Argentiera goed voor 6.89 km, begon met een enorme klapper voor de Japanner Takamoto Katsuta. Een lichte aanraking met de rand van de weg zorgde voor een lancering om u tegen te zeggen. Beide heren zijn OK. Geen ruimte voor foutjes op deze proeven!

Thierry Neuville reed de snelste tijd op deze proef en had een voorsprong van 1.6s op Sébastien Ogier. Het verschil tussen beide heren nu 0.1s! Ongelooflijke strijd. Dani Sordo op zijn beurt recht zijn rug en reed een tweede tijd op slechts 0.8s van Neuville. Nog twee proeven te gaan.

Thierry Neuville: ” Ik heb alles gegeven in deze proef, ik weet niet waar ik nog sneller zou kunnen. Het was heel tricky maar ik ging overal voluit, hopelijk helpt het ons in de strijd.”

TUSSENSTAND

Foto: Jaanus Ree Red Bull Content Pool

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws