Stevige doop voor Tom Rensonnet

Tom Rensonnet heeft zich bij zijn debuut in het Belgische rallykampioenschap meteen kunnen vergewissen van de moeilijkheidsgraad van de discipline: de Aarova Rally werd gekleurd door stevige regenbuien en indrukwekkende modderpoelen. En hoewel de Peugeot 208 in de kleuren van het RACB National Team door een technisch probleem het einde niet haalde, wist het RNT-duo toch de hele dag lang progressie te boeken.

De Aarova Rally werd dit seizoen in het nationale rallykampioenschap opgenomen, en dat zorgde deze zondag in de regio rond Oudenaarde voor een spannende wedstrijd. Bij de hoofdrolspelers in deze uit de kluiten gewassen sprint hoorden ook Tom Rensonnet en Renaud Herman.

“Ik denk niet dat we voor ons debuut moeilijker omstandigheden hadden kunnen bedenken”, stelde de laureaat van het RACB National Team Rallystuurwiel. “Zware regenbuien hadden de wegen in één grote ijsbaan veranderd. Meer dan eens kregen op de rechte stukken met aquaplaning te maken. Het parcours lag bedekt onder de modder, sommige bochten waren ontzettend diep uitgesneden. En hoe verder in de wedstrijd, hoe dieper die werden.”

Foto met dank aan RACB National Team

Toch trok het duo van de Peugeot 208 R4 #30 zich aardig uit de slag.
“We reden als op eieren, om zo een maximum aan kilometers af te leggen, kwestie van zoveel mogelijk ervaring op te doen. In de loop van de dag slaagden we er in om stelselmatig het tempo te verhogen, en wisten in de Junior-categorie zelfs een snelste tijd te laten optekenen. Tot aan de voorlaatste chronorit lagen we op een tweede plaats bij de Juniors, en ook een tweede in R2.”

Een technisch euvel – de motor viel stil en bleek niet opnieuw te starten – noopte het team in het zicht van de streep tot een opgave.

“Jammer natuurlijk, maar we hebben toch het gevoel dat we onze opdracht hebben volbracht. De samenwerking met mijn corijder Renaud is uitstekend begonnen. We beseffen evenwel maar al te goed dat we pas aan het begin van ons avontuur staan. Ik kan haast niet wachten op onze volgende wedstrijd, over twee weken in Vresse-sur-Semois, om daar onze leerschool verder te zetten.”

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws