Hemicuda rally: met Evans en Ogier?

Sedert enige tijd is het geweten dat de Renties Ypres Rally in november zal meetellen voor het WRC. De vaste teams uit het wereldkampioenschap willen zeker niets aan het toeval overlaten om zo goed mogelijk voorbereid aan de start te komen.

Zo worden door diverse teams al wat testsessies ingepland in de Westhoek, en nam bijvoorbeeld Craig Breen afgelopen week deel aan de Aarova rally in Oudenaarde. Om de Hyundai i20 Coupe nog beter onder de knie te krijgen plant hij ook een deelname aan de South Belgian Rally volgende week. Maar ook het team van Toyota GAZOO Racing wil niet onvoorbereid naar Ieper afzakken.

De mensen van autostal Hemicuda en autostal Atlantic, inrichters van de Hemicuda rally, zouden wel eens enkele pure toppers aan de start kunnen krijgen op zondag 25 oktober.

Uit betrouwbare bron konden we immers vernemen dat zowel Elfyn Evans als Sébastien Ogier, of de nummers 1 en 2 uit het WRC, naar Koekelare zouden afzakken om hun Toyota te testen op de West-Vlaamse wegen.

Vanavond zou dus de bevestiging volgen van dit “gerucht”, opgevangen in de wandelgangen. Het zou zeker kunnen zorgen voor een fikse toename in de verkoop van toegangstickets. Per klassementsproef zijn er immers maar 400 stuks beschikbaar. Meer informatie omtrent de tickets is te vinden op www.hemicuda.be.

Foto: Met dank aan Toyota Gazoo Racing

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws