Hemicuda rally: met Evans en Ogier?

Sedert enige tijd is het geweten dat de Renties Ypres Rally in november zal meetellen voor het WRC. De vaste teams uit het wereldkampioenschap willen zeker niets aan het toeval overlaten om zo goed mogelijk voorbereid aan de start te komen.

Zo worden door diverse teams al wat testsessies ingepland in de Westhoek, en nam bijvoorbeeld Craig Breen afgelopen week deel aan de Aarova rally in Oudenaarde. Om de Hyundai i20 Coupe nog beter onder de knie te krijgen plant hij ook een deelname aan de South Belgian Rally volgende week. Maar ook het team van Toyota GAZOO Racing wil niet onvoorbereid naar Ieper afzakken.

De mensen van autostal Hemicuda en autostal Atlantic, inrichters van de Hemicuda rally, zouden wel eens enkele pure toppers aan de start kunnen krijgen op zondag 25 oktober.

Uit betrouwbare bron konden we immers vernemen dat zowel Elfyn Evans als Sébastien Ogier, of de nummers 1 en 2 uit het WRC, naar Koekelare zouden afzakken om hun Toyota te testen op de West-Vlaamse wegen.

Vanavond zou dus de bevestiging volgen van dit “gerucht”, opgevangen in de wandelgangen. Het zou zeker kunnen zorgen voor een fikse toename in de verkoop van toegangstickets. Per klassementsproef zijn er immers maar 400 stuks beschikbaar. Meer informatie omtrent de tickets is te vinden op www.hemicuda.be.

Foto: Met dank aan Toyota Gazoo Racing

Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Nieuwe Covid-maatregelen voor Hemicuda

Beperking aantal toeschouwers en toegang beperkt tot een specifieke publiekszone, dat zijn de voornaamste wijzigingen in het aangepaste veiligheidsprotocol voor de mensen...

Patrick Gaethofs: tevreden met het resultaat

Patrick Gaethofs en Johan Kerkhofs zijn vaste deelnemers aan het BRC-Critérium. Ook zij waren blij eindelijk nog eens het rallystuur in handen...

Jobfixers Belgian Rally Championship gaat verder

De promotor van het Jobfixers Belgian Rally Championship en RACB Sport bevestigen dat het Jobfixers Belgian Rally Championship 2020 gewoon verdergezet wordt...

Mads Østberg, in de South Belgium Rally met indrukwekkend startveld

De organisatie schreef op hun website volgende leuk nieuws: "Willen jullie nog meer ? Vandaag hebben we de inschrijving...

Vincent Vosse: “Deze Total 24 Hours of Spa zal in elk geval bijzonder zijn.”

De Total 24 Hours of Spa 2020 zal een wedstrijd als geen andere zijn, aangezien de race voor het eerst in zijn...

Racebrandstof, dat is een exclusief recept

De innige relatie bestaat al meer dan 20 jaar en – zeldzaam als we het over Francorchamps hebben – er is nog...

Gerelateerd nieuws