KCMG Porsche snelste in de nachttrainingen voor de Total 24 Hours of Spa

Kevin Estre plaatste de #47 KCMG Porsche bovenaan de tabellen tijdens de nachttrainingen voor de editie 2020 van de Total 24 Hours of Spa, met een tijd van 2’22.370.

De Fransman stapte samen met teamgenoten Richard Lietz en Michael Christensen over naar het KCMG team, om er zo hun zege van 2019 te verdedigen. Eerder op donderdagavond hadden ze al een plaatsje in SuperPole veroverd, en met de snelste tijd tijdens de 90 minuten nachttraining gaven ze duidelijk blijk van hun ambities.

Maro Engel tikte als tweede aan in de #4 Mercedes-AMG Team HRT bolide, gevolgd door thuisrijders Laurens Vanthoor (#98 ROWE Porsche) en Maxime Martin (#188 Garage 59 Aston Martin). Laatstgenoemde was ook de snelste van de Pro-Am rijders.

Frederik Schandorff bleek de snelste van de Silver Cup-rijders. Aan het stuur van de #78 Barwell Lamborghini zette hij de negende tijd algemeen. De snelste van Am Cup runners was Marco Seefried (#918 Herberth Porsche), 43ste algemeen.

De nachttraining volgde snel na de kwalificaties, waarin de #31 Audi Sport Team WRT bolide de snelste van de 20 wagens voor de SuperPole was. Eerder op de avond had Frikadelli Racing nog een laattijdige wijziging in zijn line-up doorgevoerd. Op de #22 Porsche zal Jörg Bergmeister de plaats van Timo Bernhard innemen. Deze laatste bleek niet in staat om tijdig een negatieve Covid-19 test voor te leggen.

Op vrijdag draait het allemaal rond de SuperPole, die de eerste tien startrijen voor de Total 24 Hours of Spa zal vastleggen. De live verslaggeving begint met de half uur durende warm-up om 17u30, die om 18u20 wordt gevolgd door de SuperPole. Om geen fractie van de actie te missen, kan u terecht op de website van de Total 24 Hours of Spa, de officiële Facebook-pagina en het GTWorld YouTube-kanaal.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws