Geen publiek toegelaten!

Gisteren kwamen de verschillende ministers samen om nieuwe maatregelen uit te brengen in de strijd tegen Covid19. Dit werd gedaan om deze beslissingen vandaag al in een Koninklijk besluit te kunnen gieten, zodat alles kan ingaan tegen het weekend.

En wat er al gevreesd werd, zou nu echt werkelijkheid worden: bij professionele sportwedstrijden in alle takken worden geen toeschouwers meer toegelaten. Daarnaast worden alle amateurwedstrijden voor volwassenen verboden. Vanmorgen wordt in een persconferentie alles extra uitgelegd door premier Alexander Decroo.

De maatregel zou goed zijn voor zo’n vier weken, wat betekent dat niet alleen de Hemicuda rally, maar ook de Renties Ypres Rally hiervan de dupe zou worden.

Autostal Hemicuda liet ons in de loop van de voormiddag het volgende weten:

HEMICUDA RALLY: Wachten op de beslissing van het Ministerie van Sport. Na het afkondigen van de nieuwe maatregelen deze ochtend, is het duidelijk dat er geen toeschouwers mogen toegelaten worden tot de wedstrijd. Momenteel wachten wij op officieel nieuws vanuit het Ministerie van Sport. Van zodra wij info krijgen, geven wij een update rond het al dan niet kunnen doorgaan van de Rally !

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws